Pagina's

zondag 11 maart 2012

Hoek van Holland

Omdat we niet zo veel tijd hadden, zijn we afgelopen zaterdag een paar uurtjes naar Hoek van Holland gegaan in de hoop nog een aantal leuke plaatjes te schieten. Ik denk dat we daar redelijk in geslaagd zijn. We zijn langs de boelevard helemaal naar rechts gelopen tot het einde van de pier. Als we over Hoek van Holland praten, hebben we het in eerste instantie over de haven en boten.

Stena Line
Blusboot
Je zou zeggen dat je niet zoveel bijzondere dieren tegen komt vlakbij een haven, maar niets is minder waar. Zo stond ik in de weg terwijl Marianne een foto van een schijnbaar bijzondere vogel wilde maken. Ik was echter mijn aandacht aan het richten op twee meeuwen die op het punt stonden om weg te vliegen om ze zodoende in de lucht vast te leggen. Terwijl ik een stap dichterbij zette vloog de bijzondere vogel weg, maar tot onze grote verbazing stond hij onbewust toch op mijn foto. De vogel is familie van de strandloper.

De originele foto met linksonder de wulp
Een crop van bovenstaande foto
Terwijl we meer richting het einde van de pier lopen zie we heel veel strandlopertjes en steenlopertjes die vaak aan de kust op rotsen te vinden zijn en dan ook nog in groepen.

Paarse strandloper
Steenlopertjes, samen ..
.. of in een groep
Op de terugweg zien we nog een paar bekende soort meeuwen.

Zilvermeeuw
Kokmeeuw
Uiteraard mag de bekende vissenjager (aalscholver) niet ontbreken.

Aalscholver (met palingsoort?)
Als je veel geduld hebt en goed om je heen kijkt ben je in staat om nog een zeehond te spotten. Hoewel we in onze lensen alleen maar een zwart puntje zagen hebben we toch bewijs dat het een zeehond is.

Zeehond
Tot slot hebben we nog een stel zwanen in zee gespot, tijdens het eten van een portie frites de hongerige aasgieren (meeuwen) gefotografeerd en kwam een helicopter laag overvliegen. Al met al was het weer een heerlijke en bijzondere wandeling. Er is tenslotte altijd wel wat te fotograferen mits je goed kijkt.

Zwanen in zee
Op frites beluste meeuwen
Laag overvliegende helicopter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten