Pagina's

maandag 8 juli 2013

Voornes Duin

Afgelopen week bezochten we wederom een gebied van Natuurmonumenten, Voornes Duin. Dit gebied bestaat vooral uit bossen, maar ook uit moerassen, duinmeertjes enz. en ligt even achter Rotterdam bij Voorne-Putten. We liepen de groene route van ca 6 km. Ook hier een oase van rust, bloemen, planten en insecten. De libelle is hier volop aanwezig. Door de warmte van de zon was het heerlijk fotograferen. We hebben dan ook erg genoten van deze route. Het deed ons in ieder geval denken aan de AWD. Vanwege de geringe tijd die we hadden konden we helaas de duinen niet bezoeken. Dit gebied is wat ons betreft een echte aanrader.

We begonnen de route in open gebied waar bij de ingang al vele Schotse Hooglanders van de zon lagen te genieten. Richting de bosrand ontmoette we meneer de Mol. Volgens ons probeerde hij een pad over te steken maar kwam vanwege de hitte niet ver. We besloten meneer te helpen door hem uit de zon te leggen. Hoe het verder is afgelopen weten we niet.

Bij de ingang al vele Schotse Hooglanders
Een uitgeputte meneer de Mol
Bij de moerassen uiteraard heel veel libelles. De één nog mooier dan de ander. Uiteraard willen we ook deze graag laten zien.

Glassnijder
Waterjuffer
Glassnijder
Houtpantserjuffer
In Voornes Duin zijn mooie bloemsoorten te zien, waaronder de Vleeskleurige Orchis. We hebben er een aantal mogen aanschouwen. Verder konden we nog wat vlindersoorten vastleggen.

Vleeskleurige OrchisOm deze blog af te sluiten volgen hieronder nog wat overzichtsfoto's. Deze foto's geven een goede indruk van het gebied en wat u kunt verwachten, mocht u daar naar toe gaan. 

3 opmerkingen:

 1. Mol staat er leuk op! Evenals je eerste Glassnijder plaat!

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi gebied, veel variatie in landschap en dieren.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marianne en René,

  Wat een ontzettend mooie foto’s hebben jullie gemaakt! Ik zou graag eens een paar foto’s op de website van Natuurmonumenten plaatsen, uiteraard met naamsvermelding. Ik hoor graag van jullie of dit mogelijk is!

  Groet,
  Natascha Hokke
  Webredacteur Zuid-Holland en Zeeland
  n.hokke@natuurmonumenten.nl

  BeantwoordenVerwijderen