Pagina's

woensdag 7 augustus 2013

AWD op z'n mooist

Voor onze vakantie wilde we nog even naar de AWD. En dat hebben we gedaan. Het is vlinder- en libellentijd en dat hebben we geweten ook. Je valt van de ene verbazing in de andere als je vlinders en libelles aan het fotograferen bent. Zo heb je een dag weinig leuks te melden en zo kom je met circa 400 foto's thuis. En probeer dan maar eens te bepalen welke foto weg kan en welke behouden moet blijven. Dit is de AWD op z'n mooist. We beginnen met de vlinders.

Heivlinder
Kleine parelmoervlinder en profil
Kleine parelmoervlinder
Groot dikkopje
Icarusblauwtje
Kleine vuurvlinder
Koevinkje
Bruin zandoogje
Zuringspanner
Metaalvlinder
Voor je het weet ben je een paar uur verder met het zoeken naar en fotograferen van vlinders. Ditmaal waren er vele soorten, want er zijn er nog veel meer die we gezien hebben. Bij onze speurtocht konden we het niet laten om ook de libelles nog éénmaal mee te nemen.Deze dag hadden we zelfs het geluk dat de jonge hertjes niet van ons wegrenden. Integendeel, er was er zelfs één die naar ons toe kwam huppelen. Een bezoek aan de AWD is een bezoek aan de herten.

Voor zover onze blog van de AWD. Ondanks dat we vele tochten per jaar maken blijft de AWD nog steeds een favoriet. Uiteraard gaan we ook na de vakantie door met onze tochten, dus we hopen dat jullie ons blijven volgen. En mocht u nog niet zijn weggegaan, dan een fijne vakantie toegewenst en tot over een paar weken.

Ready for take-off

Volop in de AWD - St. Janskruid
Een vaste bewoner van de AWD

6 opmerkingen:

 1. Via Githa op jullie blog terechtgekomen om de prachtige vlinderfoto's te bekijken. De vlinder die jullie Distilvlinder noemen is de Duinparelmoervlinder en de Zuigspanner moet een Zuringspanner zijn.
  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Ank. We hebben je opmerkingen doorgevoerd.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige serie, mooie vlinders allemaal. Het was de afgelopen weken inderdaad genieten in de AWD, ook van die schattige kleine damhertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vlinders, foto 1 is een heivlinder, foto 2 en 3 een kleine parelmoervlinder, foto 4 een groot dikkopje en fot 8 een bruin zandoogje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie en het uitzoekwerk. De benamingen zijn aangepast.

   Verwijderen