Pagina's

dinsdag 5 november 2013

Bronsttijd

Onlangs zijn we in de AWD gaan kijken of de mannetjes nog steeds de vrouwtjes aan het versieren waren. Dat bleek het geval te zijn. Het geburl van de mannen was mijlenver te horen en we besloten dan ook naar de bronstplek te gaan. Daar aangekomen was het een komen en gaan van fotografen, maar wij hadden ons plekje al gauw gevonden en bleven daar geruime tijd liggen om de gevechten op film vast te leggen. Dat is gelukt. En als je stil blijft liggen en geluk hebt dan kan het zo maar gebeuren dat een mannetje op je af komt lopen en je tot op een twee meter weet te benaderen. Prachtig gezicht.

Een lopende sirene
Geschrokken herten schieten ons voorbij
Statig
Nog een paar stappen en dan staat hij voor ons
Op zoek naar vlaggen
Imitatie van een paard
Even er tegenaan .....
..... om vervolgens uit te rusten
Maar de AWD is niet alleen herten. De herfst heeft inmiddels zijn intree gedaan en paddenstoelen schieten overal de grond uit. Dat is wat de AWD zo mooi maakt. Iedere jaargetij is er steeds wat anders te beleven.Aan iedere wandeltocht komt een eind, zo ook aan deze. Het wordt al vroeg donker en ook dat levert een mooi plaatje op. Aan het einde van de reis pakken we nog een oranje lieveheersbeestje mee. De latijnse naam voor dit beestje is calvia decemguttata.


1 opmerking:

  1. Prachtige serie van de damhertenbronst en nog wat meer, de paddenstoelen mogen in deze periode toch ook niet ontbreken. In de AWD zie je er ook best veel. Dat zijn de mooie kanten van de herfst.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen