Pagina's

maandag 23 februari 2015

Op zoek naar wisenten en lekker uitwaaien

De kop van deze blog zegt het al, wisenten. Wisenten zijn een soort Europese bizons en zijn te vinden in de Kennemerduinen (Kraangebied), vanaf Den Haag gezien achter de AWD. Dit gebied hebben we al eens eerder verkend, maar toen konden we ze niet vinden. Nu hadden we meer geluk. Na een flinke wandeltocht naar de andere kant van het duin hadden we ze dan eindelijk gevonden. Op www.wisenten.nl is veel informatie over ze te vinden, dus veel hoeven we niet over ze te zeggen. Ze stonden vlak langs de route en dus kregen we de kans om wat leuke foto's te maken. Op de terugweg reden we langs Zandvoort en konden we nog de laatste zonnestraaltjes mee pikken.

Een gespierde massa
De kudde
De baas?
Met een geweldige smak ....
..... even op het ruggetje
Zandvoort in zonnestralen
Een week later was het de beurt aan de Nieuwkoopse plassen. De grondige voorbereiding die we hier voor troffen bleek wel erg grondig. De avond ervoor nog even de batterij opgeladen en als je dan de ooievaar een paar meter voor je hebt en je camera doet niets, dan weet je het al, de batterij vergeten in de camera te stoppen. Gelukkig was Marianne beter voorbereid en zo probeerden we toch nog iets van deze wandeltocht te maken. Het weer was een stuk minder als een week eerder. Echt veel zijn we hier niet tegengekomen. Het was meer regen en uitwaaien dan genieten, echter komen we hier zeker nog een keer terug, maar dan wel als het zomer is.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk die wisenten, ik heb er meer foto's van gezien, het staat nu op mijn wensenlijstje. Ik heb gehoord dat het gebied nu gesloten is maar in september kun je de wisenten wandeling weer maken, ga ik dan zeker een keer doen. prachtige foto's van deze oerdieren.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's van de wisenten, indrukwekkende dieren zijn dat.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen