Pagina's

zaterdag 17 juni 2017

Kleine wandelingen

We zijn inmiddels een paar weken verder en hebben een aantal kleine wandelingen erop zitten. De tijd van de libellen is weer aangebroken en is altijd één van onze doelstellingen. Helaas zorgde de soms harde wind er voor dat we er nog weinig te zien kregen, maar we hebben er een paar mooi vast weten te leggen. Verder hebben we wat hazelwormen in de Achterhoek (Montferland) gezien en is de boomkikker weer in beeld (Meyendel). De laatste week schijnt de zon volop en dan kwaken de gewone kikkers in koor. Een hels kabaal terwijl ze hun wangen opblazen. Dit tafereeltje was in Landgoed Nieuw Leeuwenhorst alwaar we ook de ijsvogel gezien hebben, maar helaas te ver weg om mooi in beeld te krijgen. Dit hebben we vandaag goedgemaakt en zullen onze prachtige ijsvogel foto's in de volgende blog zetten. In de AWD zijn het de zandhagedissen die ditmaal de show stalen. Prachtig groen en fotogeniek. In Lentevreugd gingen we voor de vogels, maar het waren de oerossen die het meest opvielen. In Solleveld viel een schaap het meeste op en worden de bomen nog verder kaal gevreten door de vele aalscholvers, die inmiddels vele jongen hebben. Zoals gezegd zijn we vandaag op jacht gegaan naar de ijsvogel. We hebben hele mooie foto's gemaakt, maar dat komt later deze week.


2 opmerkingen:

 1. Mooie blog, de hagedissen werkten goed mee, ze waren toen op zijn mooist denk ik, zo groen. Dat kalfje van de Schotse Hooglander is echt superschattig en mooi gefotografeerd. Leuk trouwens dat jullie ook boomkikkers hadden, is soms best even zoeken.
  De hazelworm is een leuke waarneming.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad de tijd van de libellen, maar deze foto's die je heri laat zien zijn ook heel erg mooi. De viervlek en de Oeverlibel heb je heel mooi gefotografeerd en ook de zandhagedis en kikkers.
  De Hooglanders zijn erg mooi.

  Groetjes, Helma

  PS ik kom hier via Ghita.

  BeantwoordenVerwijderen