Pagina's

donderdag 25 april 2019

Blauwborst

In ons vorige blog gaven we al missie Blauwborst aan. April is daar de maand bij uitstek voor. Op naar Rietputten. Waar we voorheen eerst een bak koffie gingen doen in het restaurant, wordt daar nu plaats gemaakt voor de Blankenburgverbinding. Er wordt dus flink gewerkt wat ten koste gaat van een behoorlijk stuk natuurgebied. Ondanks dat kun je er nog wel terecht in de hoop de Blauwborst tegen te komen. De dag begon wat somber maar uiteindelijk mochten we zeker niet klagen. Af en toe scheen de zon, maar we waren vooral zeer te spreken over de aanwezigheid van de Blauwborst.

Aan het begin waren we al hoopvol. Na pakweg 10 minuten gelopen te hebben richting het riet, zagen we in het midden al een Blauwborst bovenaan een rietstengel. Helaas nog te ver weg, maar het begin was er. Naarmate de dag vorderde zagen we ze meer en meer. Eenmaal plat op de buik kwam vanuit de verte de Blauwborst steeds dichter naar ons toegelopen, met als uiteindelijk resultaat een afstand van 2 meter. En dan gaan de camera's los met een mooi resultaat. Missie geslaagd! Een leuke bijvangst was o.a. de rietgors.
















1 opmerking:

  1. de blauwborst op de grond werkte uitstekend mee, leverde je mooie foto's op. Ook de rietgors liet zich mooi zien. Missie geslaagd denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen