Pagina's

dinsdag 11 juni 2019

Diverse tochten

Met een welverdiende vakantie naar Frankrijk in het verschiet plaatsen we nog even onze foto's van de laatste paar fototochten. Dit betreft de Amsterdamse Waterleidingduinen, Polders Poelgeest, de Veluwe en verder nog wat foto's uit de omgeving van Den Haag, waar een nest met spechten gefotografeerd kon worden. Eerst maar de foto's van de AWD, waar de zandhagedis zich van zijn allermooiste kleur liet zien. De zon hielp daarbij een handje.





En deze periode is ook weer de periode van onze lievelingsdieren, de libellen. Voor vlinders was het waarschijnlijk nog iets te fris, want daar konden we er nog maar weinig van ontdekken.








Tot slot waren we nog getuige van het wegjagen van meerkoeten door zwanen. Hieronder een foto van de aanval. Helaas is de meerkoet niet te zien, maar het klappen van de vleugels van de zwaan zorgde er voor dat de meerkoet de zwembenen nam. De AWD foto's eindigen we met waar de AWD goed in is, de aanwezigheid van de damherten.






Op naar Polders Poelgeest. Het was paringstijd en dus is het in Poelgeest een enorme drukte. Vooral de Nijlganzen hadden volop jonkies. Halverwege onze wandeling zat in een boom een nest van de pimpelmees. Dichtbij konden we niet komen, maar het was een komen en gaan. We eindigden de dag met het fotograferen van de jonkies van de witte gans. Geloof me, ze kwamen tot op 2 meter afstand om vervolgens uitgeput te gaan liggen. Uiteraard onder dekking van moeder gans.









 
Zoals het in Poelgeest er wel vaker aan toe gaat, zijn het de kieviten die de reigers moeten verjagen alvorens zij de jonkies van de kievit opeten. Dit hebben we eerder op onze zet gezet. Vervelend om te zien, maar het is en blijft moeder natuur. Ook nu was de reiger op zoek, maar helaas trof hij ditmaal de verkeerde vogel. Wat volgde was een luchtgevecht, waarvan we te weinig hebben kunnen vastleggen. De slobeend en de blauwe reiger waren ook weer van de partij.




We eindigen de blog met foto's van het spechtennest, de zwijntjes op de Veluwe, alsmede een aantal vogels op de Veluwe, waaronder de Zwartkopmees.











Nu eerst met vakantie! Tot de volgende blog (ijsvogel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten