Pagina's

vrijdag 24 januari 2020

Op zoek naar de grote trap

Net als vorige keer hebben we de site van waarneming.nl gevolgd. Tot nu toe hebben we iedere keer geluk om datgene wat waargenomen is ook daadwerkelijk aan te treffen. Nu was het de beurt aan de grote trap, een zeer zeldzame dwaalgast. Er wordt gezegd dat deze vogel uit Duitsland komt. Een zeer mooie vogel, alleen jammer dat dit exemplaar een zender op zijn borst had. Betekent dat deze vogel gevolgd wordt. Maar goed, we dachten dat het wel vol zou staan met fotografen, maar niets was minder waar. Met de auto over de baggerpaden in Oostvorne op zoek naar waar de grote trap het laatst gezien was. Uiteindelijk hadden we hem gespot op een veld naast een boerenerf. Te ver weg, dus tussenring erop. Niet scherp. Er kwam nog een echtpaar langs met een zeer mooie verrekijker van Svaroski. We mochten er even mee aan de slag, maar wat een scherp en helder beeld. We besloten om te wachten, want wellicht zou hij nog dichterbij komen. Wat heet, de grote trap naderde ons op circa 10 meter. Tussenring eraf en schieten maar.








Na de grote trap besloten we richting de Brouwersdam te gaan. Daar aangekomen was het onaangenaam koud. Langs de Brouwersdam een aantal fotografen die kwamen voor de eider, de brilduikers (met witte vlek op iedere wang) en nog wat vogels die ons onbekend zijn. Verder de meeuwen die de oesters en schelpen van grote hoogte op de rotsen laten vallen zodat ze opengaan voor een lekker hapje en natuurlijk de vele scholeksters.

Scholeksters
Middelste zaagbek
Brilduiker
Brilduiker
Brilduiker



Waar ik al wilde vertrekken vanwege de kou, wilde Marianne toch nog een stukje verder rijden naar een inham van de Brouwersdam. Gelukkig maar, want er zaten een aantal zeehonden in de inham. Alsof ze er speciaal waren voor de fotografen en toeristen. Daarna toch weer snel de auto in, want de kou begon te overheersen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten