Pagina's

dinsdag 24 maart 2020

DJ Hut 1 Blaricum

Zoals we de vorige keer vermelden werd het ditmaal een gehuurde fotohut. Derk Jan heeft 2 hutten. Wij hadden geruime tijd geleden hut 1 gehuurd. In deze huidige periode met het coronavirus wisten we niet of we de hut nog mochten betreden. Na antwoord van Derk Jan bleek de hut de afgelopen 2 weken met water te hebben gestaan. Ons werd netjes gevraagd of we de reservering ongedaan wilde maken of door te schuiven. Gezien alle ellende en dat we maar met z'n tweeën waren, besloten we toch te gaan. Na zo veel dagen thuis wil je er toch even uit. Gelukkig hebben we geen enkel persoon gezien. De drukte was hier niet zoals op televisie te zien was en waar mensen massaal in de natuur aanwezig waren. De hut is niet zo groot. Er kunnen net aan 2 mensen in zitten, maar dat was voor ons voldoende. We waren niet verkouden en hadden toch enige gepaste afstand van elkaar. Je kijkt door glas en fotografeert daaronder via gaten in het camouflagenet. Nadat Derk Jan gevoerd had was het wachten. Maar niet lang. Van te voren hadden we ons geen illusie gemaakt en er werd ons medegedeeld dat er nog niet zo veel bijzondere vogels waren. Ondanks alles hebben we toch een prima dag gehad. Weliswaar was de grond nog niet goed droog, maar we hebben voldoende gezien. De buizerd was een welkome gast en daar zullen we de fotoreeks mee beginnen. We hebben deze vogel van alle kanten kunnen bewonderen.











Verder waren er de reguliere vogeltjes zoals het roodborstje, de pimpelmees, de vinken, de koolmeesjes, de heggenmus, de merel, de matkopmees, de Vlaamse gaai, de bonte specht, de ekster en het winterkoninkje. Verder zagen we een woelmuis en toen we besloten om weg te gaan kwam daar plots de staartmees. Dus toch nog maar even een kwartiertje gewacht en wat foto's genomen.



























Zo, dat waren de foto's van afgelopen weekend. Gezien de verdere maatregelen die de overheid heeft opgelegd, weten we nog niet of een volgende wandeling reëel is. Laten we hopen dat een iedereen zich houdt aan de regels, zodat we weer met z'n allen de natuur in kunnen. Over een maand staat een hut van Glenn Vermeersch op het programma. Vooralsnog heeft Glenn alle hutten gesloten tot nader order, mede doordat België Nederlanders weert bij de grens. Het einde is nog niet in zicht, dus wees verstandig en houdt je aan de regels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten