Pagina's

maandag 21 december 2020

Siberische grondeekhoorn

De Siberische grondeekhoorn was onlangs ons onderwerp om te fotograferen. We zijn hiervoor naar Tilburg gereden. Het was droog en af en toe kwam de zon langs. Naar van wat we hebben begrepen zijn deze beestjes ooit ontsnapt uit de Tilburgse dierentuin. We zijn echter niet in de Oude Warande geweest waar de dierentuin oorspronkelijk heeft gelegen, maar in het Wandelbos. Het bos is redelijk groot en hier en daar zagen we nog wat soorten paddenstoelen. Naast de Siberische grondeekhoorn hebben we ook de "gewone eekhoorn" gezien. Al met al een wandeling die zeer de moeite waard was en waarvoor we de reis graag over hadden. Niet alleen hebben we er veel gezien, maar ook de manier waarop ze bleven zitten en hun bekjes volstopten met de nootjes was een genot om te zien. Dat leverde mooie plaatjes op, zeker als je bedenkt dat het mogelijk was om ze vanaf 2 meter te fotograferen. Vermeldenswaardig is foto 2 waarbij de grondeekhoorn de noot laat vallen en er vervolgens achteraan gaat. 



















Zoals vermeld zijn we ook de gewone eekhoorn diverse malen tegengekomen. Deze zijn wel een stuk schuwer dan de Siberische, maar waarschijnlijk komt dat omdat we hier en daar ook wel een soort voederplek gezien hebben. Mensen leggen nootjes en andere zaadjes neer om ze goed in beeld te krijgen. De gewone eekhoorn zal je daar niet of nauwelijks zien.







Dan resteren er nog wat foto's van de bomen met hun specifieke wortelstructuur en de paddenstoelen. Het gaat hier dan om de paarse knoopzwam en het Troskalnetje. Op de weg terug naar huis heb ik vanaf de passagierskant nog 2 foto's gemaakt van de mooie rode ondergaande zon boven de haven. Vanuit een rijdende auto denk ik dat ze redelijk gelukt zijn.
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten