Pagina's

vrijdag 16 april 2021

Han Bouwmeester Hut 4

Vorig jaar hadden we al een reservering gemaakt voor een hut van Han Bouwmeester, echter gooide corona roet in het eten. Uiteindelijk hebben we de afspraak doorgezet naar dit jaar. En zo hadden we hut 4 gereserveerd. Een behoorlijk eindje rijden van Den Haag naar Overijssel. Ruim 2 uur en een kwartier. Voorts moesten we eerst de sleutel ophalen. De tijd van het jaar beloofde nog niet veel goeds en we wisten nagenoeg al zeker dat we alleen te maken zouden krijgen met de reguliere bosvogels. Toch hebben we er weer een nieuwe soort bij, de middelste bonte specht. Duidelijk herkenbaar aan het rode koppie. Laten we daar dan maar mee beginnen.








Buiten de middelste bonte specht was ook de grote bonte specht in de buurt, meerderen zelfs. Maar ja, die zien we natuurlijk bijna in iedere hut. Neemt niet weg dat als je de kans krijgt, je deze toch nog maar even wil fotograferen.





De laatste tijd zien we ook veel eekhoorns, zowel bij de hutten als bij onze wandel fototochten. Speels en leuk om te zien. Zij pikken altijd wel een nootje mee. Zo ook bij Han Bouwmeester.









Tot slot zijn er bij iedere hut altijd wel de standaard bosvogels te zien. Denk hierbij aan de roodborst, de pimpel- en koolmees, de boomklever en de vinken.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten