Pagina's

maandag 21 juni 2021

Fotohut Bosrijk

Het is voor ons een beetje de periode van vogelhutten. Een paar op rij tot na de zomervakantie. Spannend, omdat we ook hutten gaan bezoeken waar we nog niet eerder zijn geweest. Zo zijn we onlangs naar vogelhut Bosrijk gegaan. Mooie locatie met een nog mooiere setting waar je de buizerd vanuit het bos ziet komen aanvliegen. Zo'n dag was het dus. Het begon al meteen met de bonte vliegenvanger. Die hebben we genoeg gezien die dag en kunnen we ook weer aan ons rijtje toevoegen. De buizerd kwam diverse malen langs en we hadden het geluk dat er nog een tweede rondvloog hetgeen een mooi plaatje had kunnen zijn, zij het niet dat het allemaal redelijk snel ging, maar ook te dichtbij. Een echt gevecht hebben we niet vast kunnen leggen, wel het achterna zitten. Nadat de buizerd genoeg had van zijn prooi kwam de havik nog even langs om een graantje mee te pikken. Verder de reguliere bosvogels gezien, alleen zoals gezegd, was de setting erg mooi. Eerst laten we een aantal foto's van de buizerds zien.










De reguliere bosvogels die we gezien hebben zijn uiteraard de bonte specht, de koolmees, pimpelmees, bonte vliegenvanger, groenling, appelvink en het roodborstje.
















Onderweg naar de auto kwamen we in het bos nog een vlinder tegen die we ook nog niet op de site hadden staan, het boterbloempje. Mooi meegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten