Pagina's

zaterdag 24 juli 2021

Meijendel en Hoek van Holland

2 blogs ineen met een ruime keuze aan foto's. Speciaal voor ons was de Wolfsmelkpijlstaart. Dit is de rups van de pijlstaartvlinder. Deze vlinder staat op de rode lijst en is daarmee zeer zeldzaam. We zijn dan ook zeer blij met het resultaat. Natuurlijk beginnen we de blog met dit dier.









Twee weken wandelen in de zon betekent in deze periode vlinders en libellen, onze favorieten. De mooiste, de keizersmantel, troffen we aan in Meijendel. Waar fotografen waarneming.nl volgden besloten wij dat juist niet te doen. Gezien onze foto's denken we achteraf daar goed aan te hebben gedaan. 






In beide gebieden bleef het echter niet bij deze vlinders. We hebben er nog wel meer gezien, maar sommige zaten goed verscholen of was de setting niet mooi genoeg. Toch waren we ook hier tevreden. Van boven naar beneden: Kleine vuurvlinder, Oranje zandoogje, Bont zandoogje, Sint-Jans vlinder, Dikkopje, Oranje zandoogje.







De libellen. Je hoopt natuurlijk op veel verschillende soorten, maar dan dien je een stuk verder te moeten rijden. Wij hielden het dichtbij huis. In onze collectie hebben we inmiddels een hoop foto's van libellen, maar het determineren van de verschillende soorten is toch een sport op zich. Datzelfde geldt uiteraard voor de vlinders. Hieronder in ieder geval een aantal heidelibellen, de vuurlibel en waterjuffers.




















Blijft over de bijvangst van 2 wandelingen. Zo zagen we onder andere de boomkikker, wantsen, rozenkevers, soldaatjes, sprinkhanen en nog veel meer insecten.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten