Pagina's

woensdag 27 juli 2022

Meijendel

Het is al weer een tijdje geleden, maar onlangs ging de rit naar Meijendel in de buurt van Wassenaar en onze woonplaats Den Haag. We gingen ditmaal voor de vlinders. Eigenlijk hebben we er niet veel gezien. Jammer genoeg was er bij boerderij Meijendel, waar normaal gesproken aan de achterzijde vlinderstruiken volop bloeien, ook niks te zien. En dus was het te hopen dat we tijdens de wandeling het een en ander zouden zien. De belangrijkste waarneming voor die dag was de rups van de Hermelijnvlinder. Deze staat op de rode lijst en is vrij zeldzaam. Je zou zeggen dat waar er 1 zit er meerdere voorkomen, maar helaas, we waren al blij met dit ene exemplaar.






Verder niet zo veel bijzonders gezien. We hebben nog wel het een en ander aan vlinders en libellen gezien en ook een aantal verschillende rupsen. Zo zagen we (in volgorde) de keizersmantel, distelvlinder, platbuik libelle, zuring uil rups, de rups van de grote beer en de Sint-Jakobsrups.










1 opmerking:

  1. prachtige serie, ook daar dus veel keizersmantels. En ook de mooie distelvlinder heb je er prachtig op. Zo ook de rups van de hermelijnvlinder, goed gespot.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen