Pagina's

maandag 16 april 2012

AWD of tulpenvelden?

Een tijdje geleden hebben we afgesproken maandelijks naar de AWD te gaan. Afgelopen zaterdag besloten we om te beginnen bij ingang Zandvoort. Voordat we aankwamen bij de parkeerplaats was het onderweg een behoorlijke drukte bij de tulpen- en hyacintenvelden. En omdat we de laatste keer geen tulpen gezien hebben, zijn we toch even gestopt. Felle kleuren rood en geel domineerden het landschap.

Na diverse foto’s genomen te hebben werd het toch echt tijd voor de AWD. Bij de parkeerplaats was het al aardig druk en na een lekkere kop koffie werd het tijd voor de wandeling. Net als vele andere bloggers proberen we foto’s te nemen van de vele vogelsoorten. We hebben echter niet het geduld om lang op een vogeltje te zitten wachten en dus moeten we concluderen dat het fotograferen van vogels ons alleen uitkomt als het stil blijft zitten en niet meteen wegvliegt als we aan komen lopen. Hulde aan de mensen die sommige vogels zo mooi in beeld kunnen brengen. Met het weer was overigens niets mis. Met een lekker zonnetje in ons gezicht hadden we echt een vakantiegevoel. Datzelfde kunnen we ook zeggen van de herten en de vogels. Ze lieten zich niet veel zien tijdens onze wandeltocht en de vogels hoorden we alleen maar fluiten. 5 buizerds die in de lucht cirkelden zagen we wel, maar waren te hoog en te ver weg om er een mooie foto van te maken. De vogel op de laatste twee foto's is een mannetjesvink (met dank aan Ghita).

Wie bekijkt nu wie?
Bont Zandoogje
Mannetjes vink
Mannetjes vink

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marianne en Rene,
  De vogel op de foto is een mannetjes vink.
  Die zijn deze tijd van het jaar erg luidruchtig, je hoort ze overal zingen, met zo'n triller op het eind. Ik was afgelopen vrijdag in de AWD, ook al zo'n heerlijke dag, en heb inderdaad heel veel tijd uitgetrokken voor de vogels....inderdaad rustig blijven staan is de beste manier en dan steeds een stapje dichterbij, maar ja....dan ben je wel lang bezig en duurt je wandeling al snel 3 keer zo lang.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wederom dank voor je antwoord Ghita. Ik geloof niet dat wij veel zitvlees hebben, maar we weten nu dat je inderdaad veel tijd kwijt bent met wachten, hoewel het soms de moeite waard kan zijn. Dit laatste blijkt wel uit de vele foto's die we zien van de blauwborst. Erg mooi allemaal.

   Verwijderen