Pagina's

maandag 23 april 2012

Hyacintenbos en Scheveningen

Afgelopen zaterdag kwam de regen met emmers tegelijk naar beneden. Ik was al bang dat we niet konden fotograferen, maar nadat de emmers leeg waren konden we toch nog vertrekken. Helaas was het al later als gebruikelijk en daarom besloten we terug te gaan naar het Hyacintenbos in Ockenburgh. Ditmaal stonden de wilde hyacinten wel in bloei, maar het bos wordt steeds meer overwoekerd door ander wildgroei, waardoor de wilde hyacinten min of meer worden weggedrukt.

Wilde hyacint
In het wit
Opgerolde varens
Eenmaal in het bos kwam de zon goed door en werd het nog erg warm. Waar we wel eens een tocht plannen om vogels te fotograferen hadden we ditmaal het geluk aan onze zijde en hoefde we niet lang te wachten om de Bonte Specht te zien. Sterker nog, in plaats van één Bonte Specht hebben we er velen gezien. Het vastleggen ervan gaf ditmaal ook niet al te veel problemen.

Gaten genoeg, nu de specht nog
Waar sommigen netjes poseren ...
... gaan anderen achter de vrouwtjes aan
In close-up
Nog een klein stukje dichterbij
Als je dan alles gehad denkt te hebben komt de Vlaamse Gaai ook nog even in beeld om zich van zijn mooiste kant te laten zien. Samen met de specht zijn dit dus de foto's waar je op hoopt als je gaat wandelen en fotograferen.

Vlaamse Gaai
Het hyacintenbos is niet zo groot, dus na een tweetal uurtjes zijn we nog even naar Scheveningen gegaan in de hoop bij de haven nog wat leuke plaatjes te schieten. Ook bij de pier komen we weer een aantal oude bekenden tegen.

Steenloper
Met zomerse roodbruine tekening
Paarse strandloper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten