Pagina's

maandag 18 juni 2012

Dierrijk AWD

Eigenlijk behoeft de AWD geen verhaal en zeggen foto's meer dan woorden, maar wat een weer en wat een mooie dag hebben we afgelopen zaterdag gehad. Ingang de Oase was ditmaal de startplaats voor onze maandelijkse AWD wandeling. En wat hebben we weer genoten. Het werd al vrij snel duidelijk dat het libellentijd was. Overal om ons heen vlogen deze prachtige beesten alsof we in een sprookje liepen. Uiteraard hebben we ons best gedaan om mooie foto's te maken. We zullen binnenkort van iedere libelle proberen de naam te achterhalen, maar tot dan volgt alleen een kleine impressie. Op foto 4 wordt een soort kever opgepeuzeld en op foto 9 een andere wat kleinere libelle.
Waterjuffer
Parende waterjuffers


Niet alleen libellen, maar de AWD wordt bevolkt door talloze andere insecten. Het is een kwestie van goed opletten. Zo kwamen we een hoop verschillende vlinders tegen. Ook deze namen zullen we binnenkort aan onze lijst toevoegen. De zwarte vlinder met rode stippen en vlekken is de Sint-Jans vlinder. Mochten lezers van onze blog de namen al weten, dan horen wij ze graag.Als je een maand niet geweest bent dan sta je soms versteld hoe snel alles is gegroeid. Vooral het riet belette soms ons uitzicht. Een tijdje geleden zijn we langs de aalscholverkolonie gegaan en nu dus weer. Vanaf een hoog punt heeft Marianne een aantal foto's gemaakt waarvan we een panoramafoto hebben gemaakt. Dit is goed gelukt en geeft een mooi overzicht van de aalscholverkolonie. In het echt is de foto veel en veel groter en komt deze beter tot zijn recht.


Wat ook ontzettend mooi is, en daar letten velen van ons niet op, is de lucht met wolken. Deze dag was er een mooie sluierbewolking. Neem de AWD als landschap en je krijgt de volgende foto.


Wat we niet eerder hebben gezien of ons is opgevallen is de vingerhoedskruid. Een prachtige maar giftige plant. Ze stonden veelal langs de bosrand. Als je je ogen goed de kost geeft zie je dat de AWD vele mooie plantjes herbergt. Veel wandelaars zullen er ongetwijfeld niet op letten maar de ogen van een fotograaf zien toch meer.
Terwijl we langs de vele kanalen naar ingang de Oase liepen praatten we over hoe bloggers soms geluk hebben met het vastleggen van over het water springende herten. Hoe graag zouden wij dat ook niet willen? Nog geen paar minuten later zien we op vijf meter van ons vandaan in de struiken een hert die geen oog voor ons had vanwege zijn vele jeuk. Op het moment dat wij onze camera's wilde richten rende het tot onze grote verbazing weg richting het water en voor we het wisten hadden we ons springende hert vastgelegd. En dat alles op nog geen vijf meter voor ons! 


Verderop richting de uitgang kwamen we nog veel meer herten tegen. Zelfs de mannetjes waren aanwezig.Al met al hebben we erg genoten van deze dag. Er was veel te beleven en het zonnetje deed de rest. Wij hopen dat we deze dag in de AWD weer goed  hebben vastgelegd. Zoals eerder vermeld, mochten jullie al wat namen weten van sommige vlinders of libellen, dan horen wij dat graag. 

1 opmerking:

  1. Dat springende hert is echt een supermoment, heel mooie foto. De libellen en vlinders heb je er ook mooi op en de panoramafoto is prachtig, zo zie ik de aalscholverkolonie niet vaak.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen