Pagina's

dinsdag 18 september 2012

Een mooie nazomerdag in de AWD

Na een periode van vakantie en drukke bezigheden voor activiteiten van de tennisvereniging konden we afgelopen zaterdag eindelijk weer eens op pad naar de AWD. We besloten ditmaal ingang Vogelenzang te nemen. Om de AWD nog mooier vast te leggen heeft ook Marianne nu een spiegelreflexcamera. Tevens hebben we nu een full HD videocamera bij ons zodat we de AWD nu ook op film kunnen vastleggen. Dit betekent wel meer sjouwwerk, maar ook dubbel genieten als je zowel filmt als foto's neemt. Voor een eerste filmopname hebben we al aardig wat mooie shots kunnen nemen. Voordat we gaan wandelen is het altijd eerst genieten van een bak koffie in Boshut 't Panneland. Bij de start al meteen een onbekende schimmelsoort. Niet veel later zwermde het al weer van de libelles. Bij de volgende foto's kunnen we gerust zeggen dat de dieren zich in het landschap probeerden te verbergen met de juiste schutkleuren.


Omdat de bronstijd min of meer al begonnen is hoorden we regelmatig het vechten van de mannetjes. De vrouwtjes geloofden het allemaal wel en poseerden som in alle glorie voor onze lenzen. Hoewel sommigen toch wel de oortjes spitsten en zich vlug uit de voeten maakten.


Zoals gezegd is het een hoop gesleur met zowel de fototoestellen als met de videocamera, maar ze nemen ons niet af dat we veel van de dieren ook bewegend hebben kunnen opnemen. Uiteindelijk is het de bedoeling een mooie film er van te maken om al dat moois in de AWD later allemaal nog eens terug te zien. We sluiten deze dag af met foto's zoals iedere AWD blogger of natuurliefhebber deze kent. We zijn blij dat we weer op pad konden gaan om onze mooie hobby uit te oefenen en daarbij te genieten van de natuur. Het werk voor de tennisvereniging zit er bijna op. Vanaf november geen verplichtingen meer, maar hopelijk meer wandelen en en meer fotograferen.
1 opmerking:

  1. Mooi verslag uit de AWD, ziet er nog zomers uit.
    Ik was er gisteren, de bronst komt langzaam op gang, dus ik verwacht deze maand nog vaker in de AWD te komen,
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen