Pagina's

dinsdag 5 februari 2013

Door weer en wind

Zaterdag 2 februari konden we, in verband met bereikbaarheidsdienst, niet ver van huis. Omdat we graag wilde fotograferen besloten we naar het havenhoofd in Scheveningen te gaan. Er was een harde wind en het was erg koud, maar geloof het of niet, dit zijn soms de momenten waarop je juist mooie plaatjes kan schieten. En zo stonden we te rillen bij het vuurtorentje. Maar we werden beloond met een woeste zee en heel veel vogels die op zoek waren naar visjes. Na afloop zijn we nog even naar Ockenburgh gereden om te zien of daar nog wat moois te fotograferen viel. Dat viel erg tegen, maar we willen in ieder geval onze foto's van Scheveningen laten zien.

Een onstuimige zee met zicht op Kijkduin
Opspattend water met regenbui in de verte
Zeeblauw en golfgroen
De overzijde van de haven met de pier op de achtergrond
Hieronder volgen diverse vogels,  maar het zijn toch vooral de meeuwen die een "graatje" mee willen pikken. Ook de scholekster, de steenloper en de 3 teen strandloper waren van de partij. Oefening baart kunst en ondanks onze ijshanden hebben we toch leuke foto's kunnen maken.

Op zoek naar vis en ....
... met een snoekduik de zee in om vervolgens ...
... met een lekker visje het water te verlaten
Ook deze meeuw heeft zijn buit gevangen
Zwevend op de wind
Als een roofmeeuw indruk maken
De 3 teen strandloper heeft haast
Een duif die parmantig alles aanschouwt
Steenloper
Ook de scholekster krijgt natte poten
Na een welkome warme mok met koffie besloten we nog even te gaan kijken op Ockenburgh. Voorgaande weken waren ze nog druk bezig met het gespoten ijs schoon te maken. Even later heeft de dooi al weer zijn intrede gedaan en blijft er niets anders over dan een plas met water. Niet veel later zien we alleen nog een stam met zwammen. Op Ockenburgh was verder niet veel te beleven. We moeten nog even wachten maar verlangen al weer naar het voorjaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten