Pagina's

zondag 10 februari 2013

Geen sneeuw of wel sneeuw in de AWD?

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. We konden weer eens naar de AWD. En wat voor een dag hebben we meegemaakt! Bij vertrek was er een matig zonnetje. De weersvoorspelling gaf een kleine sneeuwbui aan. We baalden al dat we tot dusver geen sneeuw konden fotograferen in de AWD en dus hoopten we dat we die kleine sneeuwbui konden meenemen. We namen ingang Zandvoort. Na een heerlijke apfelstrudel kon de wandeltocht beginnen. Meteen na het hek stond het eerste hertje al te wachten terwijl achter de heuvel een hele kudde aan het grazen was.

Bij de ingang: onverstoorbaar
Op een heuvel, niet ver van de kudde
Vandaag was het plan via de buitenkant een grote boog te maken en via de vossenhut weer terug te keren naar de uitgang. Op de route weer vele mooie landschappen en zoals altijd, hertjes. Ook de kuifeenden waren van de partij. Voorts zagen we een buizerd, aalscholvers en konijnen.

Weerspiegeling
Mooi maar dreigend
Katje in bloei, Voorjaar in aantocht?
Man en vrouwtje kuifeend
 En zo komen we dan na een prachtig stukje wandelen aan bij de vossenhut. En bij een vossenhut horen natuurlijk vossen. Vandaag hebben we er drie gezien. Twee bij de vossenhut en één onderweg naar de uitgang.
En als je dan gezellig met andere fotograferen staat te kletsen komt er een sneeuwbui aan waarvan je eigenlijk alleen maar kunt dromen. Het was zo erg dat we in eerste instantie geen 20 meter voor ons uit konden kijken en binnen een kwartier was de AWD adembenemend mooi.

Prachtig landschap
Vanuit de vossenhut
In detail
Als een deken op de takjes
Soms naar beneden hangend
Terwijl de vossenhut aan meer mensen onderdak bood moesten we toch een keer de wandeltocht hervatten. De sneeuwbui werd iets minder en zo konden we nog wat mooie plaatjes schieten van de koolmeesjes alvorens we weer op pad zouden gaan.De weg terug. Het werd kouder, de knietjes stroever, de vingers onbeweeglijk en de ruggetjes stijver. Ondanks dat we onze zin gekregen hadden wilden we nu toch wel erg graag naar de warme auto om te ontdooien. Even stopte het met sneeuwen .....

Winters landschap
Ongerept stukje natuur
Een magisch sfeertje
..... om vervolgens weer met grote hoeveelheden uit de lucht te vallen. Zowel wij als de dieren moesten toch echt even schuilen onder de bomen. Maar dit geeft wel weer mooie plaatjes.

Allemaal schuilen
Struinend door de sneeuw
Klunen door de dunen
En zo eindigde deze bijzondere dag. Zo ben je met zonnestralen aan het wandelen en zo verandert het groene landschap in een magisch wintertafereel. Hebben we dit jaar toch nog sneeuw in de AWD gezien. Deze blog sluiten we met een betoverende foto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten