Pagina's

maandag 1 april 2013

Broekpolder en Krabbeplas

Wegens verplichtingen en Pasen hadden we helaas niet veel tijd om er een uitgebreide wandeling van te maken. We besloten daarom richting Vlaardingen te gaan. In eerste instantie dachten we er aan om Rietputten nogmaals te bezoeken, maar zo snel achter elkaar leek ons geen goed plan. We begonnen in Broekpolder, een polder en voormalig waterschap. In 2012 is een deel van de begroeiing omgevormd tot De Ruigte: een natuurkerngebied met open plekken, water, gevarieerde begroeiing en een kudde Schotse Hooglanders. Persoonlijk vonden we het een aardig gebied met een grote verscheidenheid aan vogels.

Meneer de Ooievaar
Kenmerkend voor de Broekpolder
Even een middagdutje
Wilde eenden?
Wintertaling
Ook bij de Krabbeplas was het goed vertoeven. Het ligt in één van de oudste polders van Nederland: Midden-Delfland. De Krabbeplas is een vrij jong recreatiegebied dat pas in 1990 werd ontwikkeld. Wij geven altijd aan geen vogelaars te zijn, maar ditmaal leek het er wel op. We hebben een grote verscheidenheid gezien en redelijk wat vast kunnen leggen. Bij de Krabbeplas is tevens een vogelhut. Deze hebben we bezocht. Een zeer aardige vogelspotter wist ons, na het laten zien van wat vogelfoto's, te vertellen dat de foto die we vorige week genomen hadden een toevalstreffer was. Het bleek te gaan om staartmezen waarvan er één een witkopstaartmees bleek te zijn. Volgens hem redelijk zeldzaam in Nederland. Zo kom je nog eens wat te weten. De ANWB Vogelgids is een goed naslagwerk maar het blijkt nog een hele puzzel te zijn om de juiste benamingen voor de vogels te vinden.

Een gebied vol ganzen
Bord Krabbeplas
Kievit
Kievit in gezelschap van ganzen
Kokmeeuw in zomerkleuren
Wel of geen lente?
Vlak bij de vogelhut, duizenden ganzen

1 opmerking:

  1. Ook als je weinig tijd hebt kun je op een klein rondje polder toch veel moois zien. Mooie landschapsfoto's en veel leuke vogels. Ik krijg echt een beetje een indruk van het gebied. Je smient is trouwens een wintertaling
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen