Pagina's

maandag 8 april 2013

Wildpark het Aardhuis

Volgens het nieuws klagen veel mensen over het weer. Wij vinden dat niet zo raar. Het goede nieuws is dat de temperaturen gaan stijgen en dat het gedaan is met de nachtvorst. Om alvast een voorproefje te nemen zijn we naar Wildpark het Aardhuis in Apeldoorn gegaan. Bij aankomst stond er al een groep bezoekers klaar om onder begeleiding een rondwandeling te maken. Wij besloten niet mee te gaan, maar onze eigen route te volgen. De lente was daar al zichtbaar in de vorm van de geboorte van maar liefst 18 biggetjes (frislingen) van de wilde zwijnen en ze verwachten er nog meer. Informatie over het park is te vinden op www.aardhuis.nl.

We beginnen uiteraard met de foto’s van de pasgeboren biggetjes. Het was prachtig en leuk om te zien hoeveel plezier deze jonge biggetjes hadden. En dat levert voor de fotografen natuurlijk prachtige beelden op.

Het Aardhuis
Met z'n allen aan de moedermelk
In close up
Snel drinken, dan weer spelen
Uiteraard moet er ook gegeten worden .....
..... om vervolgens weer fijn te ravotten
De speurtocht naar voedsel
Maar je wordt er wel moe van
Tijd voor een middagdutje
Niet iedere frisling heeft behoefte aan warmte
We hadden nog wel een uur kunnen kijken maar uiteindelijk wilden we toch meer zien dan alleen maar de frislingen. Op naar de observatiehut. We waren de eersten en dan heb je de mooiste plek om de edelherten te fotograferen. Nadat we alles in gereedheid gebracht hadden kwamen de edelherten langzaam maar zeker uit de bossen. Tenslotte was het voedertijd. En ook dit levert mooie beelden op. Na verloop van tijd kwam ook een damhert even kijken om vervolgens zijn graantje mee te pikken. De vacht van de edelherten waren niet mooi, maar met de lente en zomer in het vooruitzicht zal daar gauw verandering in komen.

Nieuwsgierig komen de eerste edelherten uit het bos
Damhert en edelhert, een duidelijk verschil in grootte
Drie op een rij
Waar is het feestje, hier is het feestje!
Ik hoor je wel, maar zie je niet
Beginnend bastgewei
Zo zien we ze het liefst (behalve de vacht dan)
Ook uit dit koppie komt een gewei
En tijdens een heerlijke wandeling verwacht je toch wel vogels te fotograferen. Dit is gelukt. De boomklever was hier volop aanwezig, net als de vinken. De fluitconcerten waren dan ook hopelijk voor ons bedoeld.

Boomklever
Vink
Heggemus

2 opmerkingen:

 1. Een mooi dagje aardhuis. Voor de kleine zwijntjes zou ik nu moeten gaan, maar over een paar weken zijn de edelherten zo mooi met een bijna volgroeid bastgewei. Jullie zijn ook in het vogelhutje geweest zie ik.
  Jammer dat het zo'n lange reis per OV is, anders zou ik er vaker heen gaan. Nu komt het toch op 1 keer per jaar uit.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd de Heggemus. Leuk blog, ik zet je in mijn lijst! Is die vogelhut wat? Zou je misschien mij een bericht kunnen sturen met informatie over de hut in het aardhuis park, waar in het park kan ik hem vinden? Bij een plas toch?

  Groeten John

  BeantwoordenVerwijderen