Pagina's

donderdag 23 mei 2013

Polder uit, Sorghvliet in

Het is al weer een tijdje geleden dat wij een blog geplaatst hebben, maar omstandigheden, waaronder vakantie en regen, maakten dat wij een pas op de plaats moesten maken. In de tussentijd hebben we natuurlijk wel wat foto's gemaakt, maar hebben we sporadisch gewandeld. De aankomende weken hopen we toch echt het mooie weer te verwelkomen en zullen we weer regelmatig onze wandelingen gaan maken. Voor nu laten we foto's zien vanuit de polder, Ockenburgh en park Sorghvliet.

Grutto
Kievit
Lepelaar
Parende futen
Bovenstaande foto's zijn vanuit de polder. Onderstaande foto's zijn genomen in Ockenburgh en park Sorghvliet. Beide gebieden staan bekend om hun wilde hyacinten. Waar Ockenburgh ons nog teleurstelde was Landgoed Zorgvliet een hele verademing. Vogels, vlinders en velden vol met wilde hyacinten maakten een mooie dag in mei.

Roodborstje
Reiger
Koolmeesje tussen de bloesem .....
..... en in de top van de boom
Landgoed Sorghvliet met heel veel wilde hyacinten
Narcissen tussen de wilde hyacinten
Welgevulde velden
Eindelijk weer vlinders
Wilde hyacinten in blauw en paars
In close-up

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke serie, de poldervogels natuurlijk maar ook de wilde hyacinten. waar ligt het eigenlijk: polder en landgoed Sorghvliet? Lijkt me leuk om daar ook eens een keer een kijkje te nemen, want er is genoeg te zien.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blog, hoor!
  Ik heb genoten van je mooie foto's en kom zeker nog eens terug
  op je blog,
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen