Pagina's

zondag 14 april 2013

Struinen door de AWD

We waren 's-morgens nog aan het twijfelen waar we naar toe zouden gaan, wel of geen AWD. Er waren genoeg punten om niet te gaan: koud, weinig te beleven en alles moet nog groeien en bloeien. Hoewel Oirschot de andere keuze was hebben we toch gekozen voor de AWD (dichterbij). Richting Panneland dan maar. Een stevige bak koffie en een heerlijk appelgebakje gaan er altijd wel in. De parkeerplaats is nu groot genoeg, maar ik denk toch dat meer mensen twijfelden want het was niet erg druk. En zo namen we na de ingang de eerste de beste afslag links om gevoelsmatig een wandeling te maken van 20 km. Dit is ook voor het eerst dat we beide aan het einde van de wandeling moe waren en blij dat we de auto weer zagen. 20 km is voor een wandeling goed te doen, maar als je net als wij veel door de knieën gaan, op de buik gaan liggen om foto's te maken en kruip en sluip door doen, dan is dat redelijk vermoeiend. Maar de AWD is nu éénmaal genieten en of er nu iets of niets te beleven is, je ziet altijd wel wat. Normaliter is het toch een beetje zoeken naar de herten, maar het leek nu wel een explosie, want overal waar we liepen stonden er wel een aantal. Omdat de bomen nog kaal zijn besloten we ook de vossen te bezoeken. De ijsvogels waren al een tijd niet gezien dus daar hoefden we niet op te wachten.

Reiger met kikker
De buizerd
En dit was nog maar een paar meter vanaf de ingang. Je moet geduld hebben. De reiger kwam al meerdere malen aanvliegen en uiteindelijk konden we de vangst van een kikker aanschouwen.

Judasoor
Eindelijk weer voedsel al is het nog mondjesmaat
Al etend ons in de gaten houden
Geen behoefte om weg te rennen
Na een grote omzwerving kwamen we uiteindelijk aan bij de vossen. Ditmaal waren er drie die van de zon aan het genieten waren, hopend op wat eten. In onze rugzak zat genoeg maar niet voor hun, hoewel ze meerdere malen een poging maakten om mijn rugzak te plunderen.
Het weer werd iets beter en misschien maakte dat het wel vermoeiend. Tenslotte zijn we het zonnetje niet meer gewend. Langs de kanalen liepen we terug naar de auto. En dan is het oppassen dat je niet op de padden gaat staan. Ondanks de vermoeidheid kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Oirschot doen we wel een andere keer. Aanstaande zaterdag gaan we eerst weer eens tennissen en daarna dichtbij nog wat foto's schieten. De zaterdag erna hebben we een day off en dan wordt het weer tijd voor de bloembollenvelden. We zijn er langs gereden maar anders dan de narcissen staat er nog niet veel in bloei.

Blauwe lucht boven de AWD, eindelijk!
Katjes
Tegenlicht
Ik hoor je wel en gelukkig zie ik je ook
Dit is veiliger

3 opmerkingen:

 1. Mooie serie! Ik ga binnenkort ook maar eens naar de AWD, ben daar nog nooit geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige AWD serie, nu het echt lente wordt, wil ik daar snel weer heen, de lammetjes, het frisse groen, de nachtegalen en nog meer redenen om snel weer daar heen te gaan.
  groetjes ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Les photos du renards sont superbes. Quel bel animal.

  BeantwoordenVerwijderen