Pagina's

vrijdag 2 augustus 2013

Westbroekpark

Het Westbroekpark ligt in Den Haag vlakbij Scheveningen. Hier gaan we wel eens heen als we maar een paar uurtjes tijd hebben. Zo zijn we onlangs hier geweest. In dit park groeit en bloeit een grote verscheidenheid aan rozen, maar ook andere bloemen, zoals lelies, bloeien hier volop. Eenmaal in dit park heb je niet het idee dat je in de stad bent. Het had behoorlijk geregend en na verloop van tijd scheen de zon volop. Dat levert soms mooie plaatjes op, maar maakt wel dat bloemen hun blaadjes verliezen.






Halverwege het park is een vijvertje. Normaliter zitten hier grote padden. Helaas hoorden we en zagen we ze nauwelijks, maar ditmaal hadden we wel het geluk van grote libelles boven het water. En wat is er mooier om deze al vliegend in de lucht vast te kunnen leggen. Na diverse instellingen geprobeerd te hebben is het wat ons betreft goed gelukt.



Het toppunt van de dag waren de vlinders. Van een tweetal zeer grote vlinderstruiken kwamen diverse vlinders de nectar ophalen. De mooiste was toch wel de dagpauwoog. Zo zie je maar dat je niet altijd ver hoeft te rijden om te kunnen genieten van de natuur.

Dagpauwoog
Distelvlinder

Atalanta
Gehakkelde Aurelia
Koolwitje
Geen vlinder, maar wel leuk

1 opmerking: