Pagina's

zaterdag 7 december 2013

Wandeltocht door Blijdorp

Het is weer eens wat anders, maar het maakt het er niet minder mooi op. Nu eens geen lange wandeling in de natuur, maar een lange wandeling door Diergaarde Blijdorp. Vorig jaar was het Artis, wat tegenviel, en dan nu Blijdorp. Met een nieuwe attractie in zicht, het tropisch vlinderparadijs Amazonica, beloofde het een leuke dag te worden. En dat werd het ook. Een heerlijk zonnetje, veel dieren, zowel in als buiten de kooi, en je hebt als fotograaf de dag van je leven. Volgens de site van Blijdorp mag je gemaakte foto's niet voor commerciële doeleinden gebruiken, en met onze blog doen we dat ook niet. Tenslotte maken we geen winst met deze blog. Allereerst, in willekeurige volgorde, de buitendieren. Afgelopen jaar was een vruchtbaar jaar voor Blijdorp, met veel nieuwe jonge dieren.Zoals boven vermeld, staan de dieren in willekeurige volgorde. Een ieder die Blijdorp wel eens bezocht heeft, weet dat de giraffen aan het eind van het park staan. In het midden van het park staat de nieuwe koepel attractie, Amazonica. Binnen, een schitterend aangelegde tropische tuin, honderden vlinders, maar vooral veel ruimte en licht. Uiteraard plaatsen we niet alle vlinders.

Tijdens de wandeltocht door het park zie je veel vogels, zowel die bij het park horen, als ook diegene die niet bij het park horen. Vooral in en om de grote vijver zie je een verscheidenheid aan vogels. Normaliter moeten we geduld hebben om een roodborstje goed te fotograferen. Hier zijn ze vaste bezoekers van het park, net als de mussen. Hieronder een selectie van zowel de vaste bezoekers als de vaste bewoners.Dan rest ons alleen nog een paar binnendieren, waarvan we de kwallensoort, ondanks het donker, goed konden fotograferen. Door middel van een blauw licht in het aquarium, is de kwal goed te zien.

 Als je dan een zonnetje hebt, moet je er ook gebruik van maken. Op de eerste foto, de zon die tussen het bamboe van het park schijnt, en de tweede en laatste foto is door Marian gemaakt. De avondzon, achter de wolken en boven de kassen. Vanuit de passagiersstoel door mijn open raam. De ideale foto om een mooie dag af te sluiten, en daarmee ook deze blog.


1 opmerking:

  1. Leuke Blijdorp serie, ik ben er al een poosje niet geweest. In blijdorp zitten ook heel veel huismussen, die vind ik altijd de moeite waard om te fotograferen. Jullie hebben ook die leuke prairiehondjes vastgelegd, dat zijn toch wel mijn favorieten.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen