Pagina's

zondag 26 januari 2014

De eerste van 2014

December was een wat hectische maand, maar dat neemt niet weg dat we niet zijn gaan wandelen. We zijn naar Poelgeest en het Muiderslot geweest. Om een indruk te geven hebben we een aantal foto's geselecteerd. Helaas was er in Poelgeest niet veel te beleven. Rond de Kerst zijn we naar het Muiderslot in Kerstsfeer gegaan. Deze dag was ronduit slecht. Regen en nog eens regen maakte dit een natte fototocht. Gelukkig konden we schuilen in het kasteel en hebben we een rondleiding gekregen. Hieronder de foto's van Poelgeest.

De ingang
Toch nog leven in de brouwerij
Angsthaas
Op de molenwiek, een aalscholver
Ganzentrek
Een meer met honderden ganzen
Min of meer toch gelukt
Nog meer leven
Naar het Muiderslot was de minste tocht in december. Wel leuk en interessant, maar de regen verpeste een hoop. Gelukkig begonnen we de dag goed in een gezellig restaurantje. De wijn was goed, het eten was goed en de sfeer was prima. De rondleiding en het struinen door het kasteel maakte ook een hoop goed. Nu weten we waar al die uitdrukkingen vandaan komen, zoals het voor Pampus liggen en de plaat poetsen.

Kerst in het restaurant .....
..... met een gezellige open haard
Geschiedenis in zicht
Over (uit)zicht gesproken
Het Muiderslot in al zijn glorie
 2014 zijn we begonnen met een tocht door de AWD. Jonge vosjes schijnen al weer de meeste aandacht te krijgen van de fotografen en dus besloten we een kijkje te gaan nemen. Gelukkig was het droog en kregen de jongelingen ook onze aandacht. Omdat we dan toch bij de vossenhut waren, zijn we meteen maar even gaan informeren bij andere liefhebbers of er nog ijsvogels gespot waren. Dat was zo en dus besloten we gezellig mee te wachten. Tijdens het wachten, konden we genieten van foto's van anderen en mochten we door één van de betere verrekijkers gluren, want, jawel, de ijsvogel was weer in aantocht. Helaas besloot hij achter takken te gaan zitten waardoor we hem niet goed in beeld kregen. Voor we het wisten, was de vogel gevlogen. In de verte heeft men schijnbaar nog een observatie bosje gemaakt met een tak over de sloot. Daar bleef ie wel een hele tijd zitten en ook daar hebben we gewacht. Waar anderen, met foto's om te kwijlen, naar de uitgang gingen, hadden wij een blauw vliegend voorwerp boven het water. Onze kans komt nog wel.

Niet best.... wachtend op een snoepje
Mooi, maar brutaal
Spelend voor de lens
Kleverige en natte zwammetjes
Daar gaat ie dan, de ijsvogel zwevend boven het water
Vrouwelijke kuifeenden
Schemer komt eraan
Tussen de fototochten door, konden we tenslotte nog genieten van een aantal mooie zonsondergangen. De meeste zijn genomen vanaf het strand van Kijkduin. Hier vonden we ook een mooie zeester. Ook deze foto's willen we met jullie delen.


Zo, dat waren weer heel wat foto's van de afgelopen maand. Vanaf volgende week pakken we de draad op en gaan we weer op fototocht door Nederland. Er zijn nog heel wat plaatsen die we niet gezien hebben. Misschien willen jullie ons daarbij helpen en ons wijzen op een paar mooie plekken met veel natuur. Alvast bedankt.

1 opmerking:

  1. Leuk dat jullie de Poelgeest polders bezocht hebben, maar december ( en zeker deze druilerige, grijze december) is niet de beste tijd om te gaan. Kom in maart nog maar eens, als de grutto's en kieviten er zijn. Ik vind het een prachtig gebied. Muiderslot en AWD leverde jullie ook mooie foto's op, maar de zonsondergangen vind ik toch wel erg spectaculair, wat een kleuren.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen