Pagina's

zondag 11 mei 2014

Eindelijk!

We hebben er lang op moeten wachten, maar vorige week was het dan eindelijk zo ver. We konden niet wachten om onze gevleugelde vrienden weer te ontmoeten. We praten dan natuurlijk over de libellen, vlinders en andere insecten. En waar anders is er zo veel te zien als in de AWD. We hoefden ditmaal ook niet lang te zoeken. Vanaf ingang Panneland kwamen we al gauw honderden libellen tegen. Vers uit de pop of al iets langer vliegend. Veel van dezelfde soort, maar sommige zijn toch net weer even anders van kleur dan anderen. Ook de vlinders kwamen hun vleugels weer showen. Het was een heerlijke dag, met redelijk veel zon. Ditmaal hebben we ook de macrolenzen geprobeerd. ISO waarde iets hoger zetten om voldoende licht te krijgen, shutterspeed op hoge waarde en dan maar wachten op de mooie plaatjes.

Je ontkomt er niet aan, maar gedurende een wandeling door de AWD vallen de herten het meeste op. Ondanks dat je er al zo veel hebt, nodigen deze beesten toch uit tot het nemen van meer foto's.

Bij de ingang
Halverwege de wandeling
Aan het einde zijn we allen moe
En hier zijn dan onze gevleugelde vrienden. Je hoopt altijd op iets moois. Volgens mij zijn we er goed in geslaagd om ze duidelijk in beeld te brengen. Heerlijk. Als het aan ons ligt gaan we gauw weer terug. Met een macrolens bekijk je de natuur toch weer net even iets anders.

Viervlek libelle
In close-up
Glassnijder (mannetje)
Bloedrode heidelibel, parend
Glasnijder (vrouwtje)
Blauwe breedscheenjuffer
Ontpoppend
Libelle of ander insect?
Tienstippelig lieveheersbeestje heeft ook behoefte
In close-up zijn het maar rare beesten
Argusvlinder
Kleine vuurvlinder
Sint-jans vlinder
Zuringspanner
Bont zandoogje
Van sommige uitzichten kun je geen genoeg krijgen. Net als de hertjes is water onlosmakelijk verbonden met de AWD. Mooi, helder maar vooral veel. De vogels hebben hier alle vrijheid. Vooral de fuut is hier een veel voorkomende vogel. Op naar ons volgende bezoek!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten