Pagina's

zaterdag 21 juni 2014

Ilperveld

Zoals vermeld in onze laatste blog zouden we ditmaal naar Ilperveld gaan, vlakbij Amsterdam. Het werd geen lange wandeltocht, maar we hebben eindelijk gevonden waar we al tijden naar zochten, "zonnedauw"! Het was even zoeken, maar uiteindelijk kunnen we weer iets van ons verlanglijstje schrappen. We begonnen onze toch bij het bezoekerscentrum aan de Kanaaldijk in Landsmeer. Na de expositie gezien te hebben besloten we eerst de uitkijktoren in te gaan. We konden in de verte de vogelhut al zien en dus beloofde het geen lange wandeltocht te worden. De vogelhut is waar de route stopt. De weergoden waren ons gunstig gezind, want het was zalig weer en dus was het zoeken naar de vogels, want dat was één van de redenen waarvoor we kwamen. We hebben er heel wat gezien,maar vastleggen is toch een ander verhaal. Tussen het riet een hoop gezien en gehoord, maar daardoor krijg je een vogel niet scherp in beeld. De zonnedauw maakte een hoop goed en uiteindelijk hadden we het prima naar onze zin. Het was lekker rustig op het wandelpad en in de vaarten waren de fluisterboten op één hand te tellen. Al met al weer een prima tocht. Onze impressie met allereerst het landschap zelf.

En dan natuurlijk waar we in eerste instantie voor kwamen, de vogels. Helaas meer gezien en gehoord, dan op een goede wijze vast kunnen leggen. Leve de digitale wereld! Voor je het weet is meer dan de helft van je foto's mislukt. Hopelijk zijn deze toonbaar. Overigens hebben we de kiekendief ook gezien en vastgelegd, maar allemaal net te ver weg.

Kwikstaart
Scholekster in vogelvlucht
Tureluur
Kleine karekiet
Kievit
Jong zwaantje 
Ook voor wilde planten kom je hier aan je trekken. Voor ons was toch echt de zonnedauw de vondst van de dag. Als je dan ook nog eens zonnedauw vind met een aantal libellen, dan kun je met een goed gevoel terug naar huis gaan.1 opmerking: