Pagina's

maandag 7 juli 2014

Kennemerduinen

Ondanks dat we niet zo'n lange route gelopen hebben, vond ik dit achteraf de meest vermoeiende tot nu toe. Waarom weet ik niet, maar het was heuvel op, heuvel af en dan ook nog eens door het mulle zand. In de AWD heb ik nooit moeite om ver te lopen en heuvel op en af te gaan, dus wellicht stond ik al minder fit aan de start. Het gebied heeft overigens veel weg van de AWD, maar laatstgenoemde bevat meer leven.

De Kennemerduinen zijn onderdeel van Nationaal Park Kennemerland. In het Kraansvlak lopen Wisenten, een soort Europese bisons, echter zijn wij vanaf het bezoekerscentrum De Zandwaaijer in Overveen de duinen ingegaan en zijn we niet op zoek gegaan naar de Wisenten. Er werd ons aangeraden naar de twee vogelplassen te gaan, maar anders dan dat we daar vlinders en dergelijke fotografeerden, was er nauwelijks iets bijzonders te zien. Toch zijn we wel aan onze trekken gekomen. Om een indruk te krijgen volgen hieronder drie foto's van het gebied.
Zoals gezegd is er van de vogels niet veel terecht gekomen. Vanwege de vermoeidheid in mijn benen hebben we de route niet naar het strand gevolgd, maar hebben we een klein stukje afgesneden. Kleine beesten en insecten zijn er genoeg, dus uiteindelijk kwamen we toch nog aan onze trekken. Een macro lens bied dan uitkomst. De vlinders:

Duinparelmoervlinder
Kleine vos

Koevinkje


Vlinders komen ergens vandaan en op de vele gele bloemen kom je dan in overvloed de rupsen tegen, in dit geval de rups van de Sint Jacobs vlinder.Dan blijven er nog een paar andere insecten over. We hebben de mooiste geselecteerd. Ze zijn op een enkeling na met de macro lens genomen, zelfs het vliegende kleine wespje. Op de tweede foto een vliegje met kleine rode beestjes op de rug. Wat dat zijn weten we niet.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten