Pagina's

zaterdag 23 augustus 2014

Kampina

Een bezoek aan de Kampina stond ook al zo lang op ons lijstje. Vaak zijn het de reistijden die je ergens van weerhouden, maar ditmaal besloten we toch te gaan. De Kampina ligt in de provincie Noord-Brabant en bestaat uit bossen, vennen en meertjes. Het is een bezoek zeker waard, alleen moet het weer wel meezitten. En dat is iets wat we de laatste tijd alleen maar kunnen wensen. Wij liepen de blauwe route. Op de site van Natuurmonumenten kunt u daar meer over lezen. Het waaide behoorlijk hard en miezelde een paar keer, waardoor insecten en andere dieren zich nauwelijks lieten zien. Bij het restaurant in het bos was het al meteen raak. De vink, het roodborstje en het koolmeesje waren de eerste vogels die we zagen.


Na het restaurant gedeelte werd het weer wat minder en kregen we, zoals vermeld, niet zo veel meer te zien. Het waaide hard en nadien waren we blij dat we weer bij de auto waren. Toch hebben we ook hier prima kunnen wandelen. Het gebied is erg mooi. Jammer dat een gedeelte niet toegankelijk is. Hieronder een aantal overzichtsfoto's. Aan de heide te zien krijg je soms het gevoel op de Veluwe te lopen.

Wat resteert zijn een paar foto's van libellen en kikkers. Laatstgenoemde waren volop aanwezig waarbij je moest uitkijken waar je je voeten ging neerzetten.  Inmiddels zijn we ook in nationaal park De Hoge Veluwe geweest. De blog voor deze wandeling volgt snel.
1 opmerking:

  1. Hai Rene,

    Ik heb al vaker begrepen dat dit een erg mooi gebied is en aan jouw foto's te zien inderdaad waard om eens te bezoeken.Mooi die foto van de heide.

    Groet,
    René

    BeantwoordenVerwijderen