Pagina's

dinsdag 9 september 2014

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Heel erg bekend, maar ondanks dat, hebben we hier nog geen blog over gemaakt. En dus werd het tijd om eens met de auto het park binnen te rijden en vanuit het bezoekerscentrum een stuk te wandelen. Voordat we bij de parkeerplaats aankwamen zijn we diverse malen gestopt om de heide te bewonderen. Normaliter is de heide veel meer gekleurd, maar wij waren nu van de zon afhankelijk om de paarse gloed vast te leggen. Na onze wandeltocht bleek dat we afgedwaald waren en kwamen we niet uit bij de parkeerplaats. Zodoende besloten we een fiets te pakken om terug te fietsen. Dat viel best tegen, want we waren verder  afgedwaald dan verwacht. Vervolgens besloten we met de auto nog het park te verkennen en zagen we diverse edelherten voor ons de weg over rennen. Richting de uitgang zagen we een hoop auto's langs de heide geparkeerd staan. Wij besloten daar ook even te stoppen om te kijken wat daar aan de hand was. Een heel arsenaal aan camera's en joekels van telelenzen stond gericht op de rand van het bos, wachtende op de herten. Dit circus duurde ons iets te lang waarop we besloten naar huis terug te keren.

De bekende paarse heide ...
... tijdens de weg naar het bezoekerscentrum
Ook hier nog even een vlinder meepakken
Natuurlijk contrast
Herfst in zicht?
Klankkast
Hier zijn er genoeg van ...
... maar niet altijd makkelijk te ontdekken
Mooi, maar naamloos
Rode mieren op oorlogspad
Vogel spotten
Circus voor ons of voor de herten?

3 opmerkingen:

 1. Hai René,

  Fraaie platen van de paarse heide. Je was net op tijd voor de mooie kleuren. Misschien een beetje jammer dat je niet gewacht hebt, tot de herten uit het bos kwamen. Dat is ondanks het circus wel erg mooi.

  Greot,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie serie!
  De naamloze vogel op foto 9 is een geelgors, inderdaad een prachtige soort.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stukje Hoge Veluwe, leuk om eens wat andere foto's vanuit het park te zien, want meestal zijn het toch de edelherten op de wildbaan, ja dat lijkt wel een circus, de herten komen even een kunstje opvoeren, de fotografen kijken en na een uurtje gaan de herten weer, als de appels op zijn. toch is dat wel de plek om edelherten van dichtbij te fotograferen, dus het voelteen beetje dubbel, het is zeker de moeite waard.
  groetjes Ghtia

  BeantwoordenVerwijderen