Pagina's

maandag 27 april 2015

Geluk bij een ongeluk

In de Nederlandse taal betekent geluk bij een ongeluk dat terwijl er iets mis gaat er ook iets goed gaat. Afgelopen zaterdag was de betekenis voor ons dat we slecht weer hadden tijdens onze wandeldag. En dat terwijl de zon de hele week scheen. Geluk voor ons was het fotograferen van een uil. Gewoon dicht bij huis! Afgesproken om niet ver weg te gaan in verband met de regen. Daarom gingen we naar het Westbroekpark en park Sorghvliet (Scheveningen/Den Haag). In het Westbroekpark staat het meestal vol met rozen, maar daar was nu nog niets van te zien. Er is een hoop verandert sinds ons laatste bezoek, maar op de geuren en kleuren moeten we dus nog even wachten. Omdat we toch in Scheveningen waren besloten we onze lunch bij Simonis te nuttigen. Na het gerecht met de voor ons toepasselijke naam: "de wandeling van Simonis", besloten we naar park Sorghvliet te gaan. Ook deze ligt in de buurt. Buiten het park konden we onze ogen niet geloven. In een boom zat in de opening van een gat een uil in schutkleuren. En dat in onze stad! Natuurlijk volgens we diverse blogs en zien we de mooiste uilen, maar nu hebben we er zelf één. Ongetwijfeld zullen we vaker terugkomen om te kijken of hij er nog zit en hopelijk kunnen we met een iets sterkere lens beter inzoomen. Dat is nog eens een geluk bij een ongeluk. We beginnen met foto's uit het Westbroekpark.

In de diverse onderdelen zijn nu paadjes aangelegd

Macro van regendruppels op een blad geeft een psychedelisch effect 
Dotterbloem
In macro
Nog een leuk effect....... macro van een veertje
Een joekel van een soort varen
De stam in macro
Na de lunch was het tijd voor park Sorghvliet. Van de boswachter begrepen dat de ijsvogel door diverse bezoekers was gespot. Dat zou leuk geweest zijn, maar is vaak niet voor ons weggelegd. Daar hebben we het zitvlees en geduld niet voor. Zoiets moet toevallig voor onze lens komen. Dit gebeurde wel met het winterkoninkje.

Park Soghvliet staat bekend om zijn velden met boshyacinten. Het begint ééntonig te worden, maar ook hier was het net iets te vroeg voor. Ze waren al wel volop te bewonderen, maar het waren nog niet de velden waarop we gehoopt hadden. Marianne was doordeweeks ook hier geweest en in een mum van 2 dagen weet de Meerkoet zijn nest al aardig op te bouwen.

Dag 1
Dag 2
Ook hier sta je te kijken dat je een dergelijk park zo maar in de stad hebt. Let wel dat als je dit park wilt bezoeken eerst een kaartje moet hebben gekocht. Ze kunnen daar nogal streng controleren. Wij werden dus gecontroleerd. Een dergelijk kaartje kun je niet in het park zelf kopen, maar daarvoor zul je een VVV kantoor moeten bezoeken.En natuurlijk ons hoogtepunt van de dag, onze eigen stadsuil in een willekeurige oude boom langs een weg. Een geluk bij een ongeluk. Deze uil maakte de regenachtige dag tot een bevredigende fototocht door onze eigen stad. Of het een terror oehoe is weten we niet.3 opmerkingen:

 1. Wat een fijne platen zeg. Foto 2 is heel bijzonder! Mooi gezien!

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, die plek ken ik. Die uil in die holte herken in uit duizenden.
  Mooi hoor.

  groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen