Pagina's

donderdag 4 juni 2015

Showcase AWD

Vanwege een korte vakantie en soms niet al te best weer hebben we een paar weekjes moeten overslaan. Dat is niet erg, zeker als je weet hoe lang ik heb moeten wachten op het uitkomen van de nieuwe canon 100-400 mark II lens. Het is zeker niet een goedkope lens, maar de scherpte en de kleurechtheid is echt ongelofelijk. Na de verkoop van mijn 70-200 heb ik hem dan eindelijk kunnen halen. En dus was het wachten op lekker weer, zodat we de eerste test in de AWD konden doen. Dat duurde langer als verwacht en als een klein kind die wat nieuws krijgt moest ik gewoonweg wat fotograferen. Aangezien de één na de andere vogel uit het ei komt, was dit een mooie gelegenheid.

De kroost van familie zwaan
Even het zoomen testen
Het enige gele eendje
De rest van zijn familie had deze kleuren
Scherpte test (let op de veertjes)
Als je de eerste dag al lekker bezig bent, wil je naar de AWD. Afgelopen zaterdag was het eindelijk het weer waar we op hoopten. Ondanks een soms stevig windje was de zon volop aanwezig. Helaas hadden we niet al te veel tijd, maar het was genoeg om onze hobby weer eens uit te oefenen. De foto's zijn gemaakt met onze Sony en Canon.

Of het eitjes zijn weten we niet
Zo trots als een pauw
Gevonden: een compleet skelet van een hert (hier alleen de kop)
Dit beloofde wat moois te worden
Wat zijn we verwend met de AWD. Als je na 500 meter geen hert hebt gezien ga je jezelf afvragen of er niet iets aan de hand is. Gelukkig werden we binnen afzienbare tijd op onze wenken bediend.

Zoals de meesten wel weten zijn we een groot liefhebber van libellen. We hebben er een tijd op moeten wachten, maar ze zijn er inmiddels weer volop. Nog niet veel verschillende gezien, maar de reguliere soorten waren al wel aanwezig.
Vlinders hebben we nog niet veel gezien, maar toch zijn ook deze al in mindere mate aanwezig. Het kan echter niet lang meer duren of we kunnen de meeste weer aanschouwen. Ondanks ons voornemen om een ontpoppende libelle vast te leggen is ons dit nog niet gelukt, wel een vreemde situatie (laatste foto). Volgens ons zijn dit twee verschillende insecten, maar wat daar nu precies gebeurt?1 opmerking:

  1. Mooi verzameling René. Het rennende damhert vanaf dat lage standpunt is erg fraai. Knappe serie libelles trouwens. Eentje is al lastig, maar zoveel is toch wel knap.

    Groet,
    René

    BeantwoordenVerwijderen