Pagina's

woensdag 15 juli 2015

Heerlijk zomerweer

De titel zegt het al. We mogen de laatste tijd niet klagen over het weer. Zo loop je nog met een winterjas aan en een paar dagen later loop je te puffen van de hitte. Op dit moment draait de natuur overuren. Overal wordt van alles geboren. Leuk om te zien op andere blogs wat mensen allemaal fotograferen en hoe ze de nieuwkomers op grandioze wijze weten vast te leggen. Wij combineren fotografie met wandelen en dat doen we nu al geruime tijd. Het mooie van deze hobby is dat je er nooit genoeg van krijgt. Met nog 3 weken te gaan voordat onze vakantie begint besloten we nogmaals naar de AWD te gaan. Tenslotte is het vlinder- en libellentijd. En de meesten die onze blog wel eens gelezen hebben, weten dat deze diertjes onze favorieten zijn. Tijdens onze tocht door de AWD liepen we een stuk mee met een natuurvereniging. Die wisten ons een hoop te vertellen. Mooi om te zien dat mensen helemaal opgaan in hun hobby. We beginnen met de Keizersmantel. Dit soort is toch wel redelijk uniek te noemen. Net als vorig jaar, hebben we deze ook nu weer waargenomen.
Zo maakte de groep ons attent op de rups van de distelvlinder. Verscholen achter spinsel, zodat hij veilig is voor de vogels.


Natuurlijk hebben we ook nog andere vlinders gezien, maar de meesten lieten het niet toe om gefotografeerd te worden. De kleine parelmoervlinder liet zich wel van zijn goede kant zien.Ondanks dat er veel meer soorten zijn hebben we alleen de standaard vlinders gezien. Maar we kwamen natuurlijk niet alleen voor de vlinders. De libellen mogen er ook zijn.

Tot slot hadden we ook nog een beetje mazzel met de zandhagedis. Zowel het mannetje als het vrouwtje werden door ons opgemerkt. Het mannetje had overigens een prachtige groene kleur.Aan het einde van de tocht hebben we nog diverse malen de ijsvogel voorbij zien vliegen, maar deze had schijnbaar geen rust nodig. Blijft over de basterdzandloopkever, een kleine sprinkhaan, waarvan het lijkt alsof ie op de uitkijk staat, en de kuifeend.Geen opmerkingen:

Een reactie posten