Pagina's

dinsdag 10 november 2015

Alblasserbos in Alblasserwaard

Vorig weekend ging de reis naar Alblasserwaard. Hier waren we nog niet zo veel geweest en dus was het Alblasserbos onze eindbestemming. De wandeltocht begon vanaf Natuur- en Vogelwacht "De Alblassserwaard". Binnen was het gezellig en werden we vriendelijk te woord gestaan. Je zou een positief antwoord verwachten van een vogelwacht op onze vraag of er nog bijzondere vogels gespot waren. Helaas was het antwoord: "Nee". Dat was jammer, want we hadden gehoopt iets meer te weten te komen over het gebied en het spotten van vogels. Dus besloten we op eigen initiatief het bos te verkennen. Op paddenstoelen, libellen en prachtige landschappen na, hebben we eigenlijk niet veel gezien. Het moment van de dag was een kikker op een paddenstoel. Nee, dit plaatje was niet door ons in scene gezet. Hoe de kikker daar op is gekomen weten we niet, maar komisch was het wel. Aan het einde van de dag nog even in Monster bij de zandmotor gekeken. Hier weer de gebruikelijke rode zonsondergangen die we nu niet plaatsen. Een roofvogel had de tijd van zijn leven, want het was stil hangen en duiken, stil hangen en duiken. Naarmate het schemer werd konden we de prooi in zijn bek niet meer duidelijk fotograferen. We beginnen met de landschapsfoto's. Zon en kleur zorgden voor mooie plaatjes in het Alblasserbos.


Dan volgen de gebruikelijke tafereeltjes van paddenstoelen en libellen met als topper de kikker op een paddenstoel. We sluiten af met de roofvogel in de duinen van Monster. De rode gloed is van de ondergaande zon.1 opmerking:

  1. Mooie herfstblog met voor mij als toppers de kikker op de paddenstoel en de biddende torenvalk, wat een mooi licht valt daarop.
    De tweede foto met de spiegeling vind ik ook top, echt herfstsfeertje.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen