Pagina's

zaterdag 16 april 2016

Landgoed Haarzuilens

Een tijdje geleden hadden we gelezen over parkbos de Haar. Dit park ligt tegenover kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland, in de gemeente Utrecht. Aangezien het park nog in ontwikkeling is, konden we ook niet veel verwachten. Het park is mooi aangelegd met hier en daar wat palen voor roofvogels. De bomen zijn pas in 2015 geplant, dus het duurt nog wel wat jaartjes eer de bomen gegroeid zijn. Als je er nu gaat wandelen, dan geloof je bijna niet dat het wordt zoals het volgende filmpje doet vermoeden:


We hebben de hele route gelopen en je hoort en ziet ontzettend veel kwikstaartjes en kieviten. Een enkele buizerd is op jacht. Natuurlijk zijn er nog veel meer vogels, maar die zijn al weg voordat je de lens ook maar kan richten.


Na de wandeltocht door het parkbos was het de beurt aan het kasteel zelf. Ondanks dat het niet erg druk was hebben wij het kasteel zelf niet bezocht, maar het landgoed eromheen. Het werd steeds beter weer en naar mate de dag vorderde kregen we wat waar we op hoopten, een prachtige blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Dat leverde weer mooie foto's op. Hieronder onze impressie van het kasteel.Zoals gezegd was het behoorlijk rustig. De meeste bezoekers kwamen voor het kasteel zelf, waardoor het heerlijk rustig was in het park en bos om het kasteel. Soms zou je even terug in de tijd willen om te zien hoe het in die tijd er daadwerkelijk aan toe ging. Hieronder volgt een impressie van het park binnen de kasteelmuren. De ooievaar kwam ook nog met nestmateriaal voorbij vliegen.


In eerste instantie denk je binnen afzienbare tijd weer buiten de kasteelmuren te staan. Ondanks dat wij het kasteel zelf niet hebben bezocht, vergeet je snel de tijd en voor je het weet dient de terugreis zich al weer aan. Vanuit de auto konden we nog één mooie foto van een buizerd maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten