Pagina's

vrijdag 8 april 2016

Weer eens op pad

We zijn een tijdje uit de roulatie geweest, maar proberen de draad weer op te pakken. Sport en ziekenboeg hebben onze wandeltochten tijdelijk op een laag pitje gezet. Een aantal weken geleden, toen het weer echt mee zat, zijn we naar Lentevreugd geweest. We hebben op diverse blogs de foto's al voorbij zien komen, maar kunnen het niet laten om ook onze ervaring te delen. De grond was behoorlijk vochtig dus sommige plekken konden we niet bereiken. Ook was het nog niet echt de tijd om vogels te spotten. Het eerste veulen was geboren en bleef steevast bij haar moeder. De Schotse hooglanders waren wel volop aanwezig, inclusief hun jonkies.

Afgelopen weekend was het weer eens tijd voor de AWD. Ook nu was het heerlijk weer en heb ik zelfs zonder jas gelopen. Het is duidelijk dat de natuur nu echt aan het ontwaken is. Bij ons in de buurt hebben diverse vogels al hun kroost geworpen. Zwanen, Canadese ganzen, koeten enz. hebben al heel wat rondlopen. Op dit moment is het de beurt aan de fuut. We proberen het in de gaten te houden. Over naar de AWD. We hadden niet echt iets gepland, dus we besloten weer eens te gaan kijken bij de vossenhut. Geen vos te bekennen en dus bleven we maar even wachten op de ijsvogel, maar ook deze liet zich niet zien. Was er dan helemaal niets te zien? Jawel, onderstaande foto's bewijzen het tegendeel.Ook dichterbij huis laat de natuur van zich horen en zien. De ooievaars zijn er en de bloemen laten hun geuren en kleuren weer ruiken en zien. Als we het dan toch over kleuren hebben, dan is de volgende vogel wel heel bijzonder om in het wild te zien, de prachtrosella. Normaliter is dit een vogel voor de volière, dus het was erg bijzonder om hem in een boom te zien. Waarschijnlijk is deze ontsnapt of hebben mensen, net als de halsbandparkiet, deze soort vrijgelaten. Hoe dan ook is het een erg mooie vogel.
1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jullie ook Lentevreugd hebben bezocht en een mooie serie foto's heb je daar gemaakt, ook leuk zeg, die kikkers, dat moet ik even onthouden, want ik ben er nu al een hele tijd niet weer geweest
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen