Pagina's

vrijdag 8 juli 2016

Een variëteit aan vogels

In de afgelopen weken zijn we een aantal keer op pad geweest om specifiek vogels te spotten. We kunnen zeggen dat we hier goed in geslaagd zijn. Het ultieme doel was natuurlijk de ijsvogel en die hebben we dan ook uitvoerig kunnen fotograferen. Je moet de plekjes weten, maar dat geldt in principe voor meerdere vogelsoorten. Als de foto's dan ook nog eens gelukt zijn, dan wordt je vrolijk. We hebben vogelsoorten die we nog niet eerder in onze blog hebben gepubliceerd. Waar andere bloggers ze al veel in beeld hebben gehad kunnen wij ze nu eindelijk ook toevoegen. We hebben al eens eerder verteld dat we van nature geen vogelaars zijn, maar met een beetje geduld lukt alles. Natuurlijk beginnen we met de ijsvogel. Het gaat hier om een paartje, maar volgens mij hebben we alleen de man kunnen vastleggen, want de vrouw heeft een oranje vlek onder de snavel.
Zoals gezegd zijn we in de afgelopen weken meerdere malen op pad geweest. Hieronder volgt een selectie van foto's die we in die periode gemaakt hebben. We beginnen met de appelvink. Op de eerste drie foto's het mannetje, op de volgende twee het vrouwtje en de laatste is het jong.De specht komt natuurlijk veelvuldig voor, zo ook op onze blog, maar soms krijg je ze zo mooi in beeld dat je ze graag met anderen wilt delen. Op de derde foto staan er zelfs drie!
Dan is er nog de vink en het koolmeesje.
De fuut maakt regelmatig nesten bij ons in de buurt, dus daar hoeven wij niet voor op pad. Bijzonder is het eigenlijk ook niet, totdat je ziet dat het vrouwtje twee jonkies op haar rug heeft zitten. Dan maak je graag een uitzondering.Dan is er nog de merel, die je normaliter zou overslaan, omdat ze veelvuldig voorkomen, waar je ook kijkt. Ditzelfde geldt voor de Vlaamse Gaai. Tot slot hebben we de zwarte mees.
Tijdens het vogelen kijk je natuurlijk ook naar andere dieren, althans wij wel. Zo lang je je ogen de kost geeft sta je soms versteld van wat er op je pad komt. Van het eerste dier hebben we geen flauw idee. Het lijkt op een kreeft, maar kwam tijdens onze wandeling gewoon het pad oversteken. Als je te dichtbij komt gaat ie rechtop staan. Dit model is zeker niet klein. Het was in ieder geval groter dan mijn hand.Wat rest zijn nog de boomkikker, de eekhoorn en een vrouwtjeslibelle die haar eitje op of onder takjes in het water aan het leggen was. Niet de libelle is bijzonder, maar de lichtval maakte indruk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten