Pagina's

zondag 24 juli 2016

De ijsvogel (met kikker)

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je meer. Dit geldt dus voor de ijsvogel. Sommigen blijven deze bijzondere vogel fotograferen totdat ze eindelijk de scene hebben die anderen niet hebben of zo mooi zijn dat je blijft hopen op meer bijzondere situaties. Zo'n situatie hebben wij dus meegemaakt. We hebben begrepen dat deze beelden niet zo vaak voorkomen (van horen zeggen en wat wij hopen). In dit geval gaat het om beelden waarop de ijsvogel een kikker te pakken heeft. Net als de kleine visjes die hij/zij vangt wordt ook de kikker tegen het hout lamgeslagen. Of de kikker volledig opgegeten is weten we niet want op een gegeven moment vloog hij er mee weg en heeft zich daarna lange tijd niet laten zien. Waarschijnlijk was de maaltijd iets te machtig. We weten zeker dat we in ieder geval één iemand hier een plezier mee doen, want deze persoon was tijdens deze scene net weg.

Omdat het voor ons een speciale scene was hebben we tijdens het fotograferen een filmpje gemaakt. Hierop is te zien dat de ijsvogel de kikker probeert lam te slaan. Het filmpje is vervolgens naar klein formaat getransformeerd (vanwege de grootte van het bestand), waarbij de kleuren ietwat minder fel overkomen. Op onze eigen pc is het filmpje in HD formaat en met veel fellere kleuren.


Op een gegeven moment kwamen ze met z'n tweeën op een tak zitten en niet veel later kwam het jong ook nog even kijken.Ook de Dodaars kwamen nog even kijken. Van de zeven jongen die ze hadden zijn er nog maar twee over. Ze waren wat schuw en bleven voornamelijk aan de overzijde langs de kant. Gelukkig haal je ze met een goede zoomlens toch nog dichterbij.


2 opmerkingen:

  1. Ze zijn prachtig geworden. Ik ben nu officieel jaloers !! :-)

    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige serie, als je eenmaal een plek weet waar je ijsvogels kan bekijken en fotograferen, is het echt genieten.....
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen