Pagina's

vrijdag 5 augustus 2016

kleurrijk leven

Nog even een laatste blog voordat de vakantie gaat beginnen. We zijn inmiddels in Meijendel en de AWD geweest voor onze favoriete dieren, de vlinders en libellen. Net als voorgaande jaren hebben we er weer heel wat gezien. Niet voor niets is de titel "kleurrijk leven", want de vlinders zijn er weer in talloze kleuren. Natuurlijk hebben we er al heel wat op onze log staan en natuurlijk zien we steeds dezelfde, maar je probeert toch steeds weer een mooiere te maken. Ook zijn een aantal libellen weer van de partij. Zouden we anderen willen, dan zullen we ons toch verder weg moeten verplaatsen. De foto's zijn gemaakt met de zoomlens. Zodoende kregen we een mooie scherptediepte. De zon werkte ook lekker mee, waardoor de kleuren feller werden en de achtergronden groener. Mocht een benaming niet goed zijn, dan horen wij dat graag en kunnen wij een verbetering doorvoeren. Sommige vlinders lijken ontzettend veel op elkaar en dan is het moeilijk determineren.

Keizersmantel
Gehakkelde Aurelia
Gehakkelde Aurelia
Gehakkelde Aurelia
Distelvlinder
Distelvlinder
Argusvlinder
Dagpauwoog
Distelvlinder
Sint Jan vlinder
Hooibeestje
Distelvlinder
Hooibeestje
Icarusblauwtje
Koolwitje
Groot dikkopje
Bont zandoogje
Zoals gezegd zijn we ook gek van libellen. Ditmaal hebben we er niet zo veel gefotografeerd, want ze zaten of niet mooi of waren te druk bezig met fladderen.


In de AWD ontkom je er niet aan om herten te zien. Na zo veel keer de AWD bezocht te hebben denk je wel genoeg foto's van herten te hebben. Mis! Het blijven geweldige dieren en ook al ga je er niet heen om ze te fotograferen, we weten zeker dat je met foto's van deze dieren thuis komt.

Een leuke bijkomstigheid waren ook ditmaal de boomkikkers. Zowel in de AWD als in Meijendel hebben we ze na wat zoekwerk gevonden. Als je eenmaal weet waar ze zitten of waar je moet zoeken, dan zijn ook deze dieren een lust voor het oog. De dieren op de laatste foto laat je het liefst links liggen, maar dit gat in de boom was zo druk bevolkt dat we het niet konden laten om voorzichtig een foto te nemen. Het krioelde van deze beesten en we waren dan ook blij dat we ongestoord door konden lopen. Maar zijn het niet de wespen die steken, dan zijn het wel de dazen. We hebben een menige beet gehad met een flinke schijf als gevolg. Ach, je moet er wat voor over hebben. Nu eerst op vakantie. Tot over een paar weken!

De grote boomkikker (5-7cm)
De kleine boomkikker (1cm)
De kleine in beweging (niet op gerekend, dus ietwat vaag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten