Pagina's

donderdag 13 oktober 2016

IJsvogel, Veluwe en AWD

Helaas is er niet altijd de tijd om onze blog te updaten, maar dat neemt niet weg dat we gewoon aan de wandel zijn. In de afgelopen weken zijn we nogmaals op zoek gegaan naar de ijsvogel, is een bezoek gebracht aan de Veluwe en zijn we in de AWD geweest. Natuurlijk weer veel te veel foto's en dan is het uitzoeken geblazen. Voor de ijsvogel is natuurlijk al in vele blogs aandacht geweest, zo ook bij ons. Maar wat blijft het toch een heerlijk gevoel als ie weer voor je lens komt. Natuurlijk zijn daar de eeuwige vaste stokken waar ze op gaan zitten, maar ditmaal zaten ze in de boom, in het riet en vlak boven een klein slootje. De mooiste foto's zijn toch genomen van de reguliere plaatsen.

Een duik naar vis
En profil
In vlucht
Spiegeling (niet echt mooi, maar wel leuk)
Zowel in de Veluwe als in de AWD was het goed vertoeven. De volgende foto's zijn genomen in de Veluwe. Natuurlijk zijn het vooral de heidefoto's die kenmerkend zijn. De kruisbek hadden we nog niet eerder gezien en kunnen we dus weer toevoegen aan ons lijstje.

Kenmerkend voor de Veluwe
Op de valreep, een boomblauwtje
Doodgraver kever
Roodborstje geobsedeerd door insect
Kruisbek vrouwtje
Eekhoorn
Waterjuffer
Nogmaals het bomblauwtje
Pad
Zoals gezegd hebben de herten de overhand. Ook nu liepen ze er weer prachtig bij in de AWD. Vaak zeggen we tegen elkaar dat we genoeg foto's van deze dieren hebben, maar als ze eenmaal voor je staan kun je het niet laten nog wat foto's te nemen. Vooral de mannen waren weer imposant. Het burlen en vechten viel nog wat tegen, maar de foto's zijn daarom niet minder mooi.


1 opmerking:

  1. Mooie serie hoor, de ijsvogel (ook die met de spiegeling) staat er toch heel mooi op. Verder prachtige beelden van de Posbank met de paarse heide, wat is het daar toch mooi. De damhertenbronst,toch ieder jaar leuk om mee te maken. Ook daar heb je mooie foto's van kunnen maken.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen