Pagina's

maandag 17 juli 2017

Vogelhut Rucphen

Zoals vermeld in onze vorige blog zijn we naar de vogelhut in Rucphen geweest. We hebben daar een geweldige tijd gehad en heel veel vogels gezien. Het was vroeg opstaan, rond 5 uur, want vanaf onze woonplaats Den Haag was het ruim een uur rijden. Uiteindelijk waren we daar rond de klok van 7 uur. De auto werd geparkeerd in een berm en vervolgens was het nog circa 10 minuten lopen naar de hut. Deze is goed verzorgd en het glas waar je door fotografeert is erg helder. De hut is geschikt voor 4 personen. Het voer en dergelijke is voldoende aanwezig en Marian had nog meelwormen gekocht. Achteraf was dat geen luxe goed, want we kregen het idee dat dit meer in trek was dan de pinda's en zaadjes. Voorts was er een prooi aan een stronk vastgemaakt om de havik en de buizerd te lokken. Dat was niet voor niks, want binnen een uur kwam de havik zijn prooi bezichtigen. Na verloop van tijd was het de havik die werd weggejaagd door de buizerd. Zoals gezegd heel veel vogels gezien. We kwamen dan ook thuis met zo'n 400 foto's per persoon. En dan is het selecteren geblazen. We hopen dat we een mooie selectie laten zien. Laten we beginnen met de foto's waar de hut eigenlijk voor gebouwd is, de roofvogels en in het eerste geval de havik.Een prachtige vogel de havik, maar als dat een uur z'n prooi uit elkaar aan het halen is heb je wel genoeg gezien. Geen moment te vroeg kwam de buizerd zijn prooi opeisen.De roofvogels op zich was al een genot om te zien, maar er waren natuurlijk vele andere vogels te bewonderen. Met een bassin en een mooi zonnetje zijn spiegelfoto's een must.

Appelvink

Koolmees
Appelvink
Groenling
Merel
Merel
Niet alleen het water was leuk om mee te experimenteren, we konden ook zelf de scenes bepalen, afhankelijk van waar je de meelwormen stopt. Standaard staan er genoeg takken waar de vogels zitten. Behoudens de foto's hieronder hebben we nog veel meer vogels gezien, maar hebben onze selectie niet gehaald.

Specht
Specht
Specht
Groenling
Koolmees
Boomklever
Appelvink
Pimpelmees
Heggenmus
Vlaamse Gaai
Merel
Boomklever
Appelvink
Heggenmus
Pimpelmees
Buiten de vogels waren er nog een aantal andere dieren te zien. Zo was er de eekhoorn die heel erg schichtig was en we alleen konden zien door het gras, en de veldmuis. Deze kwam steeds achter een steen vandaan om zijn graantje mee te pikken.
Een vogelhut als deze is zeker een aanrader. Ondanks dat we eigenlijk geen vogelaars zijn moeten we eerlijk bekennen dat dit toch wel leuk is. Deze hut zal daarom zeker niet onze laatste zijn.

2 opmerkingen:

 1. Leuk zeg zo'n eigen blog , mooie foto's ook
  Nog bedankt voor de tips vanochtend , groetjes Thijs en Irma
  https://www.flickr.com/photos/141025246@N06/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie soorten, en twee roofvogels.
  ook leuk dat er nog even een eekhoorntje kwam, en het muisje.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen