Pagina's

vrijdag 28 juli 2017

Terug naar de AWD

Misschien hebben we het al eens eerder vermeld, maar soms vragen mensen wat we zo leuk vinden om meerdere malen per jaar naar de AWD te gaan. Dat is simpel te beantwoorden. De AWD is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Iedere jaargetijde heeft hier zo z'n charmes en er is altijd wel wat te beleven. Is het niet de herten met het burlen, dan is het wel de libellen en vlinders. Echter gaat het niet alleen om de dieren, maar de AWD is één en al rust. Het is niet zo ver rijden van Den Haag en met een jaarkaart ga je er wat makkelijker heen. Zo ook nu. De bedoeling was de keizersmantel en die hebben we gevonden. Het lijkt wel of er ieder jaar steeds meer bijkomen, want vorig weekend was het volop raak. Uiteraard waren er genoeg andere vlinders, maar deze is toch wel speciaal.Libellen waren er ook genoeg, veelal dezelfde. Het was de bedoeling voor de zeer mooie groen blauwe keizerlibel te gaan, maar die bleven als een bezetene rondvliegen. Jammer, maar de volgende foto's geven een goede indruk van andere libellen. Bij een klein plasje te midden van de droogte, zagen we redelijk wat poppen van libellen. Van degene die we hieronder geplaatst hebben, dachten wij dat de libelle er nog in zat. Zo was er ook een veel kleinere pop. Geen idee wat daaruit zal komen.
En waar de AWD echt bekend om staat is de hoeveelheid damherten. We hebben vaak genoeg tegen elkaar gezegd dat we ze nu wel gezien hebben, maar als ze dan toch weer vlak bij je staan gaat de lens toch weer omhoog. Je weet maar nooit of deze foto mooier is dan de 600 foto's thuis.

Inmiddels zijn we in Meijendel geweest. Op de vlinderstruik aldaar was het een komen en gaan van de glasvleugelpijlstaart. Een vlinder die wij nog niet hebben gefotografeerd. Gezien de snelheid van de vleugels waarmee hij blijft hangen boven de struik was een shutter snelheid van 4000 zeker geen luxe. Tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten