Pagina's

zondag 3 september 2017

De Apenheul

Als je mee doet met de Postcodeloterij ontvang je wel eens een brief met de mededeling dat je een prijs gewonnen hebt. Altijd spannend om te zien of het iets leuks is en ditmaal ontvingen we toegangskaarten naar keuze voor dierenparken of musea. We kozen voor de Apenheul.

Het is een behoorlijke tijd geleden dat we dit park bezocht hebben en dus was dit een mooi moment om de kaarten te verzilveren. Lekker weer, dierenpark en zaterdag zijn 3 zaken die niet samen gaan. Het was druk en echte Hollanders houden zich niet aan de regels. Als de speaker zegt dat de apen niet geaaid of gevoerd mogen worden, wat doe je dan als kind onder toezicht van je ouders? We weten allemaal hoe dat gaat.

Maar goed, ondanks wat incidenten hebben we toch een prima dag gehad. De apen lieten zich bewonderen, maar waren niet altijd gemakkelijk te fotograferen. Soms vragen we ons wel eens af wie nu wie bekijkt. Er waren vrij veel jonge apen en die krijgen natuurlijk de meeste aandacht, zo ook van ons. Ondanks dat het een dierenpark is hebben we getracht de apen in een zo goed als mogelijk natuurlijke omgeving te fotograferen, dus geen mensen en hekwerken op de achtergrond. We hebben een hoop foto's geplaatst zodat je een goede indruk krijgt van de soorten apen in het park. Mocht je willen weten welke apen dit zijn, dan kun je het beste de site van de Apenheul bezoeken. Op www.apenheul.nl/apen-abc staan de namen.

De Apenheul herbergt nog een aantal andere dieren, maar daar wordt eigenlijk niet zo veel aandacht aan besteed. We hebben hier dan ook niet veel foto's van. Buiten het park staan talloze bloemenstruiken. Mocht je het park bezoeken tijdens een mooie zomerdag, kijk dan ook hier, want er zijn genoeg vliegende insecten die net zo leuk zijn.

1 opmerking:

  1. Mooi verslag van een dagje apenheul, met name de portretten vind ik erg goed gelukt. Het blijft best lastig om deze dieren te fotograferen, ze zijn veel in beweging of zitten op lelijke plekken. Ook de andere dieren heb je er leuk op staan.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen