Pagina's

maandag 31 juli 2017

Glasvleugelpijlstaart vlinder

We hadden er al over gehoord, maar wisten deze nog niet te vinden, de Glasvleugelpijlstaart vlinder. Een vlinder die lijkt op de Kolibrievlinder, maar dan een stuk kleiner. Met de kleuren rood, geel en zwart en doorzichtige vleugels is het een vlinder die zeker niet in onze vlindercollectie mag ontbreken. In Meijendel staan een aantal vlinderstruiken, waar deze beestjes de tijd van hun leven hebben. Ook de Kolibrievlinder is hier te vinden. Het was 2 uur staan, even wat drinken en weer 2 uur staan om vervolgens de wandeling door Meijendel te maken. En je zult altijd zien dat in de tijd dat je even weg bent het diertje zijn entree maakt, maar gelukkig hebben we nog 1 foto kunnen nemen. We hebben dus een korte blog van de vlinderstruiken aldaar, met als voornaamste dier de Glasvleugelpijlstaart. Omdat deze beestjes zo snel zijn is een sluitertijd van 4000 geen overbodige luxe. Met een heldere zon hoeft dat geen probleem te zijn.







Kolibrievlinder
In de wandeling zelf zijn we eigenlijk alleen maar libellen tegengekomen, het wemelde er van. We hebben nog een stel kunnen helpen de boomkikker te vinden, een behoorlijk grote in dit geval. Verder waren er nog een aantal andere vlinders te bewonderen in de vlinderstruik. Je hoeft dus niet ver te lopen om leuke foto's te maken en verschillende soorten te zien. Wat ook opviel was de verscheidenheid aan wespen, van zeer klein en soorten die ik nog niet eerder gezien had, tot de normale die we altijd zien. Al met al weer een leuke dag gehad, maar nu is het vakantietijd!

Boomkikker
Dagpauwoog
Landkaartje
Keizersmantel
Dikkopje
Libelle portret


Citroenvlinder

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig vlindertje toch die glasvleugelpijlstaart. Mooi geplaat! Gr. John

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie vlinder, toch volgend jaar maar eens naar Meijendel, want er is daar ook genoeg te zien, leuk al die soorten in de vlinderstruik, is die struik bij de pannenkoekenboerderij in de buurt? Ook gaaf dat je daar ook boomkikkers hebt gevonden
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen