Pagina's

vrijdag 8 december 2017

Goois natuurreservaat

Omdat het weer de laatste tijd niet mee zat besloten we voor dit jaar nog eenmaal een fotohut te bezoeken. Omdat de meeste hutten vol waren kwamen we uiteindelijk uit bij het Goois natuurreservaat. De toegang naar de hut was vrij gemakkelijk, behalve wat gerommel met de sleutel van het hek. Eenmaal binnen het terrein zie je vrij gauw de hut beneden. Er is plek voor 3 personen. Het was er vrij koud dus vandaar dat we eigen dekens hadden meegenomen. En dan is het zitten geblazen. Die dag hadden we één nadeel, het doorkijkraam. Deze besloeg steeds waardoor een hoop foto's wazig waren. Hiervoor is een flesje aanwezig, maar heeft ons niet geholpen. We konden echter ook door gaten in een camouflage doek fotograferen. Al snel kwamen de eerste vogels. Het waren de koolmezen, pimpelmezen, boomklevers en roodborstjes die al gauw de weg gevonden hadden.











Ook al komt de trein iets te vaak langs, het stoort de vogels niet, net zo min als het verkeer aan de andere kant. Na verloop van tijd verschenen dan ook de spechten, kuifmezen en Vlaamse gaaien. Vooral de kuifmees was voor ons leuk omdat we deze nog geen enkele keer wisten vast te leggen.







Stiekem hoop je toch op iets meer. Zo verscheen inmiddels ook de vink, de koperwiek en de zwartkopmees. We kunnen echter niet zo 1,2,3 het verschil zien tussen een matkop en een glanskop. Dat laten we graag aan de kenners over.








Uiteraard waren we gezien het weer met alles tevreden, echter hadden we iets meer verwacht. Misschien zijn we wel verwend. Toch mogen we niet klagen over de foto's. We hebben er weer een tweetal soorten bij en hebben een leuke dag gehad. Eenmaal in de hut is het toch weer spannend wat je voor de lens gaat krijgen. We, of in ieder geval ik, heb me die dag vreselijk geïrriteerd aan een merel die elke minuut op het raam zat te tikken en andere vogels weg joeg. In het nieuwe jaar gaan we weer wat hutten af. Wellicht kunnen we onze verzameling uitbreiden.

2 opmerkingen:

  1. mooie serie zeg, vooral specht en kuifmees staan er prachtig op, maar ook de foto waar de boomklever redelijk dichtbij zit vind ik heel mooi, fijne rustige achtergrond. De bonus is toch wel de koperwiek, super dat die langskwam, ook de zwartkop liet zich mooi zien. Prachtige serie met leuke soorten.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Great selection of birds - most of which I saw on a visit to Slovenia and Croatia in October. The shot of the Blue Tit with the reflection in the water is really quite precious.

    BeantwoordenVerwijderen