Pagina's

maandag 11 juni 2018

Kalmthoutse Heide

Zoals gezegd in onze laatste blog hebben we hut nummer 1 van Glenn Vermeersch gehuurd. Omdat dit de eerste keer was, bedroeg de huur maar liefst €100. Tja, en dan verwacht je natuurlijk heel wat van zo'n hut. Niets is minder waar, maar of het nu aan de periode van het jaar is of dat er enkele dagen er voor een nieuwe bak is aangelegd, wij weten het niet. Wat we wel weten is dat dit voor ons is uitgelopen op een enorme teleurstelling.

Na aankomst kwam Glenn ons persoonlijk ophalen om naar de hut te gaan. Na een kleine uitleg over spiegelglas en dergelijke konden wij ons in de hut settelen en zou Glenn de omgeving van voer voorzien. Bij zoiets denk je dat het voer toch wel achter stammetjes en dergelijke verstopt zou worden. Het is natuurlijk niet mooi om het voer op de foto te krijgen. Er werd echter overdadig gevoerd en alle voer was zichtbaar vanuit de hut. De hut zelf is groot genoeg, en zittende op tuinstoelen, waarvan het lijkt alsof de poten zijn afgezaagd (misschien is dat ook zo) kun je nauwelijks overeind komen. Uitkijkend over het lange vijvertje moet je eigenlijk liggen om foto's te nemen, maar hoe lang hou je dat vol?

Maar goed, wij hebben de hut gehuurd en kunnen dus niks anders doen dan onszelf de schuld geven. Van Den Haag naar België gereden om tientallen duiven, kraaien, vinken en mezen te zien. Jammer. In de lange vijver was behoudens de meerkoet ook niet veel te zien. Oh ja, toch wel, een schildpad. Aan de zijde van de nieuwe drinkbak niks anders dan duiven en kraaien en natuurlijk de talloze pinda's. En spiegelglas? Hierbij denk ik ik aan glas waarbij je aan de ene kant er door heen kan kijken en de andere kant je dat niet kunt. Na een korte pauze bleek dat we van buiten gewoon naar binnen konden kijken, hetgeen de vogels dus ook kunnen. Zijde nummer 3 moesten we maar niet gebruiken. En terecht, want we konden daar nauwelijks naar buiten kijken, vanwege de begroeiing.

Hebben we dan echt niks aan onze dag gehad. We hebben de groene specht voor 1 minuut gezien, wat mezen, winterkoninkje, vinken en natuurlijk de vele duiven en kraaien. Te negatief? Wellicht, maar als je om 7.00 arriveert en 13:30 besluit te vertrekken is dat zuur, heel zuur en zonde van de €100. Helaas kan ik onze teleurstelling niet onder stoelen en banken steken.

Om toch wat te laten zien hebben we uit de 200 foto's een paar leuke foto's geselecteerd. De resterende foto's betreffen veelal meer van hetzelfde of zijn het de duiven en kraaien die we uit verveling hebben gemaakt. Alvast mijn excuses aan mensen die wel goede herinneringen aan deze hut hebben overgehouden.


















2 opmerkingen:

  1. Haasje vind ik zeer geslaagd. De akker geeft een leuk lijnen spel in de foto! Groetjes John!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat het zo tegenviel. Wij hebben deze hut ook al eens gehuurd, met wisselende resultaten. Van een dag met ijsvogels tot een dag met regen en wind en bijna geen enkele vogel. Maar jullie hebben wel de groene specht, dat moet het toch een beetje goed maken. Comfort is er niet, staan in deze hut kan inderdaad niet. Toen wij er waren moesten we bij het ijsvogel luik gaan liggen, om een mooi standpunt, laag bij de grond te krijgen. Bij vogelhutten weet je het nooit, het kan top zijn, maar ook flop.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen