Pagina's

donderdag 20 september 2018

Frankrijk

Er zijn van die momenten dat het fotograferen op een laag pitje komt te staan wegens andere bezigheden. Het heeft een tijdje geduurd, maar inmiddels is de vakantie achter de rug, zijn we weer druk bezig met de activiteiten in de sport en probeer je ook nog foto's uit te zoeken en de wandelingen weer op te pakken. Ondanks de mooie zondagen is dit laatste er nog niet van gekomen. Vandaar dat we de blog weer een update geven in de hoop deze weer op regelmatige basis bij te werken. Voor nu zijn het foto's uit Frankrijk, wederom de Dordogne. Het is en blijft een mooi gebied, zeker als je in een huis verblijft aan de rand van een bos of op een heuvel. Al met al een kleine 800 foto's die je wel weer moet uitzoeken. Onderstaand een selectie van foto's. Laten we beginnen met een kleine serie vlinders.


Koningspage
Bruin blauwtje
Koningspage
Groot dikkopje (door de zon 3 kleuren)
Bruin blauwtje
Parelmoervlinder
IJsvogelvlinder
Parelmoervlinders

Icarusblauwtje


Witte tijgervlinder
Witte tijgervlinder
Ook nu hebben we weer de tijgerspin. Er zaten er genoeg in onze omgeving, Gefotografeerd met en zonder macrolens.




Omdat we vlak bij de rivier zaten is het er een komen en gaan van libellen. Helaas heel veel dezelfde. Ze blijven echter een uitdaging om ze mooi op de foto te krijgen.

Zwart-blauwe waterjuffer
Glazenmaker
Glazenmaker
Frankrijk staat gelijk aan mooie natuur. De uitzichten die we hadden waren geweldig. Iedere dag stegen luchtballonnen op vanuit de vallei. Dat ze landen op grond van de boeren vinden ze daar niet erg. Dit in tegenstelling tot in Nederland waar we een raar bericht over een boer lazen die de ballonvaarders niet wilde laten gaan.



En dan mogen we in Frankrijk natuurlijk niet de hagedissen vergeten. Ze waren er volop, vooral rond het zwembad waar een stel een nest had. De kleintjes liepen vrolijk over de stenen. Moeilijk te fotograferen want bij het minste geringste gingen ze er van door. Ze waren ongeveer 10cm lang.







Wat overblijft zijn de overige insecten zoals sprinkhanen, de motten, nachtvlinders en de padden. Laatstgenoemde had de ochtendtraditie om steeds weer een baantje te trekken in ons zwembad. Waar we de pad ook neerzette, de volgende ochtend konden we hem er weer uithalen. Deze pad was net zo groot als onze hand. Op internet gezocht en het blijkt een vroedpad te zijn. Wat een beetje eng was waren de knalrode ogen. Er was zelfs een soort doorzichtige kikker die verstijfd op ons terras stond. Het leek alsof deze niet leefde, maar eenmaal in de buurt, maakte hij zich uit de voeten.

Vroedpad

Bidsprinkhaan groen
Bidsprinkhaan bruin (?)






Kompassla-uil
Ringspikkelspanner
Buxusmot
Wapendrager

1 opmerking:

  1. Wat een mooie serie, prachtig al die soorten vlinders, zeker de eerste paar vind ik zo mooi, ik zou dus naar Frankrijk moeten om deze beauties te zien. Ook de nachtvlinders en sprinkhanen zijn leuk, en de tijgerspin natuurlijk, en niet te vergeten die leuke hagedisjes. Jullie hebben veel moois gezien, en vastgelegd.

    BeantwoordenVerwijderen